Hlavní obsah

Hvězdy Barcelony se chtěly vzdát milionů. Kvůli vězení ze zlata

Barcelona/Praha

Obětovali by miliony kvůli kontroverznímu návratu. Obránce Barcelony Gerard Piqué překvapil v rozhovoru pro španělskou rozhlasovou stanici El Larguero. Dvaatřicetiletý fotbalista se nechal slyšet, že hráči Blaugranas byli v létě připraveni vzdát se části svých výplat a rozložit jejich vyplacení do delšího časového horizontu kvůli tomu, aby klub mohl získat zpět hvězdného Neymara z Paris Saint-Germain.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tomáš Souček ze Slavie a Gerard Piqué z Barcelony bojují o balón v utkání 3. kola skupinové fáze Ligy mistrů.

Článek

Osmadvacetiletý Neymar před dvěma lety opustil Barcelonu, když si vynutil přestup do PSG za 222 milionů eur, což z něj tehdy udělalo nejdražšího fotbalistu světa. V Paříži má smlouvu do roku 2022, ale letos v létě dával všemi možnými způsoby najevo, že by se rád vrátil ke katalánskému gigantovi.

Zástupci Barcelony a PSG nakonec finanční kompromis, který by třaskavý přestup umožnil, nenašli. Přestože fotbalisté španělského klubu byli ochotní vzdát se části svých výplat, aby celek z Pyrenejského poloostrova návrat ztraceného Kanárka přeci jen mohl realizovat. Tvrdí to alespoň bývalý španělský reprezentant Piqué.

„Neymar zpět v Barceloně? Ve fotbale je možné všechno," řekl Piqué v rozhovoru pro rozhlasovou stanici El Larguero. „Tehdy, když odcházel, jsme mu říkali, že jde do vězení ze zlata a že dveře zpět bude mít vždy otevřené," dodal.

„Prezidentovi Josepu Maria Bartomeuovi jsme v létě dali najevo, že pokud bude potřeba někde ušetřit peníze proto, aby se Neymar mohl vrátit, jsme ochotni upravit naše smlouvy tak, aby to bylo možné," poodhalil Piqué to, že kádr byl Neymarovu návratu více než nakloněn.

Brazilský ekvilibrista Neymar odehrál za PSG doposud 63 zápasů ve kterých vsítil 55 gólů. Dvakrát vyhrál Ligue 1 a jednou Francouzský pohár. V minulé sezoně laboroval se zraněním a důležitou část ročníku promarodil. Jeho absenci Pařížané pocítili zejména ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, když je v osmifinále vyřadil Manchester United.

Reklama

Související témata: