Hlavní obsah

Osasuna - Atlético 0:5Atlético v La Lize deklasovalo Pamplonu a je čtvrté

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid v 29. kole španělské ligy deklasovali Pamplonu na jejím hřišti 5:0 a posunuli se na čtvrté místo tabulky znamenající postup do Ligy mistrů. Dva góly vstřelil Joao Félix.

Foto: Vincent West, Reuters

Hráči Atlética Madrid se radují, skóroval Yannick Carrasco (druhý zprava).

Článek

Dvacetiletý portugalský talent otevřel skóre v 27. minutě a druhou branku přidal krátce po změně stran. V závěrečné čtvrthodince domácí Osasuna zcela odpadla a madridský favorit ještě zvýraznil svou dominanci. Postupně se trefili náhradníci Marcos Llorente, Álvaro Morata a Yannick Carrasco. Atlético v La Lize naplno bodovalo po sérii tří nerozhodných výsledků a připsalo si nejvyšší výhru v tomto ročníku.

Bilbao i ve druhém zápase španělské ligy po restartu sezony remizovalo, tentokrát uhrálo výsledek 2:2 na stadionu baskického rivala Eibaru. Hosté začali lépe a v osmé minutě otevřel skóre Raúl García z pokutového kopu. Eibar rychlý inkasovaný gól nepoložil a po chvilce srovnal Kike. Jeho spoluhráč Fabián Orellana v 79. minutě otočil skóre z další penalty, kterou sudí znovu nařídil až po zhlédnutí záběrů od videorozhodčího.

Domácí ale vedení udrželi jen dvě minuty, než o konečném výsledku rozhodl Asier Villalibre. Bilbao je na desátém místě tabulky, Eibar bodoval po sérii tří porážek a je šestnáctý.

V dalším utkání čtrnáctý Valladolid doma remizoval bez branek se sedmnáctým Vigem, které je dva body nad sestupovým pásmem.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:
Eibar - Bilbao 2:2 (19. Kike, 78. Orellana z pen. - 8. R. García z pen., 81. Villalibre)
Valladolid - Vigo 0:0
Pamplona - Atlético Madrid 0:5 (27. a 56. Félix, 79. Llorente, 82. Morata, 88. Carrasco).

Reklama

Související témata: