Hlavní obsah

Real stále drží krok s Barcelonou, vyhrál počtrnácté z 15 zápasů

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid nadále udržují šestibodový odstup za vedoucím celkem španělské ligy Barcelonou. Pomohla jim k tomu výhra 2:0 v nedělním zápase 30. kola s Valladolidem. Real si tak připsal již 14. vítězství z posledních 15 zápasů.

Článek

Real byl doma podle předpokladů jasně lepší, ovšem dlouho bez gólového efektu. Až těsně před pauzou Argentinec Higuain prošel přes dva obránce a jeho akci zakončil kapitán Raúl. Po změně stran se po dlouhé době do hry dostal přehlížený záložník Guti a v závěru připravil pojistku pro Robbena.

Real zároveň zvýšil svůj náskok před třetí Sevillou již na dvanáct bodů, neboť jeho pronásledovatel doma překvapivě ztratil všechny body prohrou 0:1 s Getafe. I přes porážku má Sevilla bezpečný náskok osmi bodů na čtvrtou Valencii, která bude muset o poslední místo zaručující Ligu mistrů hodně bojovat.

Do boje o čtvrtou příčku se totiž vedle Villarrealu a Málagy vrátilo Atlético Madrid, které po taktickém výkonu vyhrálo 2:1 v La Coruni a na Valencii z šestého místa ztrácí jen tři body. Hosté snížili až v závěru po hlavičce Bodipa, které nezabránil ani český stoper Tomáš Ujfaluši, jenž odehrál za Atlético celé utkání a připsal si několik dobrých obranných zákroků.

Další důležitý krok k záchraně udělala Pamplona s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem. Bilbao porazila 2:1 a díky třetí výhře za sebou poskočila na 11. místo s pětibodovým náskokem na sestupové pásmo.

Zasloužil se o to hlavně íránský záložník Masúd, který první gól dal a na druhý v závěru přihrál Sergiovi. Plašil odehrál za domácí celé utkání a dostal žlutou kartu.

Španělská liga - 30. kolo:
Pamplona - Bilbao 2:1 (19. Masúd, 80. Sergio - 23. Ocio), Santander - Betis Sevilla 2:3 (5. Luccin, 32. Žigič - 29. a 53. Emaná, 19. Edu), Real Madrid - Valladolid 2:0 (43. Raúl, 81. Robben), Mallorca - Almería 2:0 (59. Cléber Santana, 90.+3 Gonzalo Castro), Gijón - Valencia 2:3 (32. Barral, 70. Bilič - 18. Silva, 54. Villa, 87. Matta), Numancia - Espaňol Barcelona 0:0, FC Sevilla - Getafe 0:1 (82. Gavilan), La Coruňa - Atlético Madrid 1:2 (88. Bodipo - 44. Agüero, 70. Simao).

Reklama

Související témata: