Hlavní obsah

Barcelona porazila Madrid na jeho hřišti 6:2 a vede o sedm bodů

MADRID

Fotbalisté vedoucí Barcelony deklasovali ve šlágru 34. kole španělské ligy Real Madrid na jeho hřišti 6:2 a před svým rivalem mají v čele už sedmibodový náskok. Dvěma brankami přispěli k drtivému vítězství hostů útočníci Henry a Messi.

Článek

Barcelona, která porazila Real i v druhém "El Clássicu" sezóny, zvítězila na madridském stadionu Santiaga Bernabeua poprvé od roku 2005. Vysokým vítězstvím přerušila soupeřovu sérii 18 ligových zápasů bez porážky, z nichž Real 17 vyhrál.

Domácí poslal do vedení ve 14. minutě argentinský útočník Higuaín, který si v pokutovém území naskočil na centr beka Ramose a nekompromisní hlavičkou zavěsil. Barca ale už za čtyři minuty vyrovnala, když francouzský forvard Henry po přesné nahrávce Argentince Messiho zblízka prostřelil madridského brankáře Casillase.

Dokonalý obrat pro hosty zařídil kapitán Puyol, který si ve 20. minutě naskočil na přímý kop Xaviho a opět hlavou skóroval. Na rozdíl dvou branek zvýšil deset minut před přestávkou nejaktivnější hráč první půle Messi, který se tváří v tvář Casillasovi nemýlil.

Do druhé půle nastoupil lépe "Bílý balet" a po další standardní situaci snížil v 56. minutě Ramos. Radost domácích však trvala jen dvě minuty. Dvoubrankové vedení vrátil katalánskému velkoklubu svým druhým gólem v zápase Henry, který na hranici pokutového území mazaně obstřelil vyběhnuvšího domácího brankáře.

Pojistku pro hosty, kteří se ve středeční semifinálové odvetě Ligy mistrů střetnou v Londýně s Chelsea, přidal čtvrt hodiny před koncem opět Messi. Zkázu Realu dokonal v 82. minutě šestou brankou stoper Piqué.

Španělská liga - 34. kolo:
Real Madrid - FC Barcelona 2:6 (14. Higuaín, 56. Ramos - 18. a 58. Henry, 36. a 75. Messi, 20. Puyol, 82. Piqué), Numancia - Málaga 2:0 (1. Moreno, 61. Del Pino), Villarreal - FC Sevilla 0:2 (58. Luis Fabiano, 85. Kanouté).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články