Hlavní obsah

Po zaváhání Realu může v neděli Barcelona slavit mistrovský titul

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid prohráli v sobotním utkání 35. kola španělské ligy na hřišti Valencie 0:3 a nabídli Barceloně možnost slavit mistrovský titul už v neděli. V tabulce má Real ztrátu na svého konkurenta sedm bodů a pokud Barcelona porazí Villarreal, už nemůže být tři kola před koncem předstižena.

Článek

Real před týdnem utrpěl od Barcelony debakl 2:6 a dojem nenapravil ani proti Valencii. Ta se dostala do vedení v 29. zásluhou Maty, o tři minuty později navíc zvyšoval Silva. Osud madridského klubu byl zpečetěn v 68. minutě, kdy se perfektně do míče opřel Baraja.

Valencie si díky tomu pojistila čtvrté místo v tabulce zajišťující účast v předkole Ligy mistrů.

Sevilla otočila duel s Mallorkou

Fotbalisté FC Sevilla otočili zápas s Mallorkou a vyhráli 3:1. Upevnili si tím třetí místo v tabulce, které znamená účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Hosty poslal do vedení po čtvrthodině hry útočník Aduriz, který obelstil obránce a z ostrého úhlu prostřelil brankáře Palopa. Sevilla ale ještě do konce poločasu vyrovnala, když chladnokrevným "padáčkem" proměnil penaltu nejlepší střelec týmu Kanouté. Reprezentant Mali se v lize trefil poosmnácté.

Druhá půle patřila už jen andaluskému týmu. Po hodině hry nejdříve vyrovnal po průniku hostující obranou brazilský útočník Fabiano. Na rozdíl dvou branek zvýšil v 76. minutě záložník Navas, který se po individuální akci vyhnul obránci a povedenou ranou obstřelil gólmana.

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:
Bilbao - Betis Sevilla 1:0 (28. Velez), FC Sevilla - Mallorca 3:1 (33. Kanouté z pen., 60. Fabiano, 76. Navas - 16. Aduriz), Valencia - Real Madrid 3:0 (29. Mata, 32. Silva, 68. Baraja).

Reklama

Související témata: