Hlavní obsah

Sportovní ředitel Mijatovič předčasně skončil v Realu Madrid

MADRID

Někdejší elitní srbský útočník Predrag Mijatovič skončil rok před vypršením kontraktu ve funkci sportovního ředitele Realu Madrid. Španělský klub dnes oznámil, že se se svým bývalým hráčem dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Článek

Čtyřicetiletý Mijatovič působil v roli sportovního ředitele od roku 2006, kdy se ujal prezidentské funkce Ramón Calderón. Po jeho letošním lednovém odstoupení kvůli ovlivňování voleb naznačoval Mijatovič, že nejspíš skončí i on, i když má smlouvu až do roku 2010.

Bývalý jugoslávský a později srbský reprezentant hrál za Real v letech 1996-1999 a vstřelil vítězný gól ve finále Ligy mistrů 1998. Během jeho prvních dvou sezon v manažerské funkci získal madridský velkoklub dva mistrovské tituly a španělský superpohár, letos však v lize nestačil na tradičního rivala Barcelonu a skončí bez trofeje.

Podle španělského tisku může Mijatovičův konec naznačovat i brzký odchod trenéra Juandeho Ramose, jenž loni v prosinci vystřídal odvolaného Bernda Schustera. Pod Ramosem utrpěl "Bílý balet" začátkem května potupný domácí debakl 2:6 s Barcelonou, což byla nejhorší porážka v historii vzájemných zápasů.

Obsazení klíčových pozic v klubu zřejmě výrazně ovlivní prezidentské volby naplánované na 14. června. Zatím jediným kandidátem je Florentino Pérez, jenž Realu šéfoval už v letech 2000-2006.

Reklama

Související témata: