Hlavní obsah

Atlético Madrid s Ujfalušim si vybojovalo Ligu mistrů

MADRID

Účast v předkole Ligy mistrů si zajistili v závěrečném kole španělské ligy fotbalisté Atlétiko Madrid. V utkání proti Almeríi odehrál za domácí celé utkání i bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši. Pod tříbrankovou výhru se podepsal jedním gólem Diego Forlán, jenž si dvaatřicátou trefou pojistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských ligových soutěží.

Článek

Už jistý mistr FC Barcelona uhrál remízu 1:1 na hřišti Deportiva La Coruňa. Čerstvý vítěz Ligy mistrů měl domácí titul zajištěn již tři zápasy před koncem a od té doby získal jediný bod.

La Coruni by nepomohla k posunu na pohárové příčky ani výhra, o kterou přišla až v 89. minutě po brance Eto'a, jenž se v domácí soutěži trefil třicetkrát. Ostatní týmy z vyšších příček totiž na závěr ligové soutěže nezaváhaly.

Díky dvěma brankám Villy si po výhře 2:0 nad Bilbaem pojistila šesté místo Valencia. Do Evropské ligy ji doprovodí kromě finalisty poháru Bilbaa také pátý Villarreal, jenž zvítězil na hřišti Mallorky 3:2.

Španělská liga - 38. kolo:
Atlético Madrid - Almería 3:0 (19. Agüero, 27. García, 49. Forlán), La Coruňa - FC Barcelona 1:1 (31. Diaz - 89. Eto'o), Mallorca - Villarreal 2:3 (35. Aduriz, 89. Webo - 40. a 53. Llorente, 28. Cani), Valencia - Bilbao 2:0 (7. a 90. Villa).

Reklama