Hlavní obsah

Koemana ihned vyhodím! Bez ohledu na výsledky, šokuje možný budoucí šéf Barcelony

Barcelona/Praha

V Barceloně se ujal trenérské role teprve před pár hodinami, ale už nyní je jasné, že to v nové práci nebude mít Ronald Koeman zrovna jednoduché. Nejenže jej čekají obrovská očekávání a radikální přestavba kádru, ale zároveň ví, že jeho možný budoucí šéf ho plánuje vyhodit bez ohledu na výsledky a herní projev Barcy.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ronald Koeman to nebude mít v Barceloně jednoduché.

Článek

Zní to jako kuriozní příhoda z nějaká fotbalově zaostalé a nevýznamné země, jenže jde o prvotřídní velmoc Španělsko a jeden z nejlepších klubů světa FC Barcelona. Kandidát na příštího prezidenta Barcy Victor Font se nechal slyšet, že po svém případném zvolení v příštím roce Koemana vyhodí a nahradí jej klubovou legendou Xavim.

Současný prezident Josep Maria Bartomeu se vzhledem k nepovedené sezoně dostává pod stále větší tlak a je otázkou, jak příští rok v březnových volbách obstojí.

„I když bude mít Koeman skvělou sezonu, své plány nezměním. Pokud se stanu prezidentem, on od sezony 2021/22 nebude trenérem Barcelony. Xavi rozumí tomu, že všechny puzzle v klubu se musí složit dohromady," prohlásil Font ve španělském radiu El Larguero.

„Messi je totálně zklamaný z kritické situace v klubu, ať už po sportovní či ekonomické stránce. Ale očekávám, že v roce 2021 pod Xavim bude určitě hrát," dodal Font.

Xavi, jenž vede katarský celek Al Sád, přitom sám opakovaně odmítl možnost, že by v nejbližší době svůj bývalý klub trénoval s tím, že zatím zůstane ve svém současném angažmá.

Od Koemana se očekává, že provede razantní změny v kádru. Jeho první posilou se může stát liverpoolský Georginio Wijnaldum. Podle nizozemské listu AD už mu Koeman vzkázal, ať nepodepisuje novou smlouvu v Liverpoolu, což je jasný signál k možnému stěhování na Camp Nou.

Reklama

Související témata: