Hlavní obsah

Messi řádil v růžovém, ale co bude s další hvězdou Barcelony?

Barcelona

Král je opravdu zpátky, se vším všudy. Fanoušky fotbalistů Barcelony několik týdnů děsila představa, že přijdou o svou modlu. Lionel Messi však už zase řádí v dresu jejich milovaného klubu, co na tom, že růžovém. Katalánský velkoklub ve středeční přípravě porazil druholigovou Gironu 3:1 a božský argentinský prcek se pod výhru podepsal dvěma góly. Naopak osud Uruguayece Luise Suáreze je stále nejasný.

Foto: Albert Gea, Reuters

Velký smír? Lionel Messi si podává ruku s koučem Ronaldem Koemanem.

Článek
Fotogalerie

Odvedl svou obvyklou práci. Nasázel dva góly, a když v 63. minutě fenomenální Argentinec opouštěl hřiště, podal si ruku s trenérem Koemanem. Fanoušci Barcelony byli na vrcholu blaha. Gesto si vyložili jako signál smíru mezi koučem a jeho největší hvězdou po týdnech nejistoty, kdy se o Messiho odchodu mluvilo jako o hotové věci.

Šlo o druhý duel, ve kterém šestinásobný nejlepší fotbalista světa Lionel Messi nastoupil poté, co se k mužstvu vrátil.

Z týmu španělského vicemistra zřejmě odejdou jiní dva třicátníci z Jižní Ameriky - Chilan Arturo Vidal a Uruguayec Luis Suárez. Vidal je podle španělských zdrojů blízko přestupu do Interu Milán, zatímco zájem Juventusu Turín o Suáreze ochladl. V zápase proti Gironě nebyli ani mezi náhradníky.

Suárez se ještě nerozhodl

„Pokud Suárez nakonec zůstane, budu s ním zacházet jako s ostatními členy týmu. Mluvil jsem s ním a stále neví, zda zůstane, nebo půjde pryč," avizuje Ronald Koeman.

Holandský kouč chválí výkony mladíků. Nejvíc se mu zamlouval 19letý Američan Konrad de la Fuente. „Pokud mám vypíchnout jednoho z mladých hráčů, tak potom zvolím Konrada. Jsem šťastný, že ho máme, ale to platí i o Riquim Puigovi a Pedrovi Gonzálesovi," hodnotí Koeman.

Barcelonu čeká ještě v sobotu poslední přípravný zápas proti Elche. Nový ročník La Ligy začnou Katalánci domácím soubojem proti Villarrealu v neděli 27. září.

Reklama

Související témata: