Hlavní obsah

Definitivní sbohem. Suárez odešel z Barcelony ke konkurenci, bude hrát za Atlético

Praha
Aktualizováno

Uruguayský útočník Luis Suárez bude hrát za Atlético Madrid. Barcelona, s kterou během šesti let získal 13 trofejí, ztratila po příchodu nového trenéra Ronalda Koemana o služby třiatřicetiletého fotbalisty zájem.

Foto: Albert Gea, Reuters

Luis Suárez bude hrát za Atlético Madrid

Článek

Suárez, který měl na Camp Nou smlouvu do konce této sezony, přestoupil do týmu ligového rivala zdarma. Na bonusech za něj však může Barcelona inkasovat šest milionů eur (162 milionů korun). Suárez si v novém působišti podle španělského listu Marca vydělá ročně devět milionů eur po zdanění.

O Suáreze měl nejprve zájem Juventus, kam ale nakonec zamířil právě z Atlética španělský útočník Álvaro Morata.

Uruguayská hvězda opouští Barcelonu jako třetí nejlepší střelec v historii klubu. Od příchodu z Liverpoolu v roce 2014 dal Suárez v jejím dresu 198 soutěžních gólů. Více branek za Barcelonu nastříleli jen César Rodríguez (232) a současná hlavní hvězda týmu Lionel Messi (634).

Po neúspěšné minulé sezoně, v níž Barcelona nezískala poprvé od roku 2008 žádnou trofej, opustili mužstvo také záložníci Ivan Rakitič a Arturo Vidal. Odejít má ještě obránce Samuel Umtiti.

S Messim budou v barcelonském útoku pokračovat Antoine Griezmann a Ousmane Dembélé. K nim chce vedení klubu ještě nějakou ofenzivní posilu přivést.

Reklama

Související témata: