Hlavní obsah

Dusno v Realu! Slavný Zidane dostal ultimátum

Madrid/Praha

Pověstný Damoklův meč visí nad hlavou Zinédina Zidana. Renomovaný trenér fotbalistů Realu Madrid se ocitl ve svízelné situaci po dvou nečekaných domácích prohrách Bílého baletu s nováčkem španělské ligy z Cádizu (0:1) a se Šachtarem Doněck (2:3) ve skupinové fázi Ligy mistrů. Podle listu L´Équipe už dal dokonce prezident klubu Florentino Pérez slavnému Francouzi ultimátum!

Foto: Juan Medina, Reuters

Zinédine Zidane, kouč fotbalistů Realu Madrid, má plnou hlavu problémů.

Článek

Pérez očekává, že Los Blancos předvedou mnohem lepší výkony a ukončí černou minisérii ve dvou z nadcházejících duelů. V nich však nečeká Zidanovy svěřence vůbec nic snadného. Už tuto sobotu je na programu slavné El Clásico proti největšímu rivalovi Barceloně a příští týden se fotbalisté z Madridu představí v Champions League na hřišti Borussie Mönchengladbach.

Pokud nenastane jasný progres, potom není vyloučeno, že 48letý Zidane, který z lavičky přivedl slavný velkoklub ke dvěma ligovým titulům a třem triumfům v Lize mistrů, dostane padáka. Některá média už dokonce spekulují o jeho nástupci. Nejčastěji se hovoří o Argentinci Mauriciu Pochettinovi a bývalém útočníkovi a legendě madridského klubu Raúlovi, jenž v současné době vede rezervní tým Real Madrid Castilla.

"Když na hřišti nevidíte tým, který chcete vidět, je to vaše vina. Byl to špatný zápas, špatný večer. Já jsem trenér a je na mně, abych našel řešení. Proti Šachtaru jsem ho nenašel," prohlásil sebekriticky Zidane na tiskové konferenci po porážce 2:3 s Doněckem na úvod nového ročníku Ligy mistrů, v níž její třináctinásobní vítězové poprvé od roku 1986 prohráli třikrát po sobě.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Real Madrid - ŠachtarVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata: