Hlavní obsah

Pod rozhodcovským dresem triko Realu! Barcelona si stěžuje na sudí i kvůli otci

Barcelona

Vztek nemizí. Barcelona se stále nemůže smířit s prohrou v bitvě s odvěkým rivalem. Vedení klubu podalo podnět ke Španělské fotbalové federaci (RFEF) kvůli tomu, že rozhodčí sobotního El Clásica s Realem Madrid (1:3) Juan Martínez Munuera byl podjatý. O víkendu se čertil trenér Ronald Koeman na způsob využití videorozhodčího, teď Barcelonští oficiálně protestují a jde to ruku v ruce se zprávami z novin. Do diskusí o El Clásicu totiž vstoupila informace z nedělního vydání španělského deníku Sport.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kouč Barcelony Ronald Koeman (vpravo) a Lionel Messi po prohraném zápase v El Clásicu

Článek

Oč přesně jde? List napsal, že Munuerův otec je velkým fanouškem Bílého baletu a mnozí z toho vyvozují, že jeho syn nemohl být nestranný. Fotbaloví fandové ve Španělsku mají co řešit.

Otec rozhodčího Juan Ramon Munuera je vedle bývalého prezidenta Valencie Eduarda Zaplany zakladatelem fanklubu Realu Madrid s názvem Přátelé z Benidormu. Jako bývalý sudí ve třetí lize Munuera starší údajně dokonce nosil pod rozhodcovským dresem bílý trikot Realu.

Hlavní sudí El Clásica, v civilu policista z Alicante, navíc podle vedení Barcelony nebyl jediným zaujatým arbitrem duelu. Ve stížnosti předsedovi federace Luisi Rubialesovi poukazuje vedení klubu na to, že zaujatý musel být i Munuerův bratr Miguel Martínez Munuera, který působil v roli asistenta sudího.

Zástupci Barcelony si stěžují na Munuerův výkon, a to především na situaci z 61. minuty, v níž obránce Blaugranas Clement Lenglet zatáhl za dres kapitána Realu Sergia Ramose a po konzultaci s videorozhodčím Munuera nařídil proti Barceloně penaltu. Z ní dal Ramos vítězný gól.

"Hráči se v šestnáctce tahají za dres pořád. Navíc myslím, že Ramos jako první fauloval Lengleta, který na rozdíl od něj sebou takhle nehodil o zem. Za mě to prostě není penalta," reagoval trenér Barcelony Koeman a s odkazem na jiné zápasy si postěžoval, že VAR ve Španělsku slouží výhradně proti katalánskému týmu.

Real se po vítězství posunul na druhou příčku tabulky, na vedoucí San Sebastian ztrácí bod. Barcelona za madridským rivalem zaostává už o šest bodů. Má odehráno o zápas méně, patří jí až 12. místo.

Reklama

Související témata: