Hlavní obsah

VIDEO: Novinář v brance hrozivě sejmul protihráče. Zlomil mu nohu

Ve Španělsku o něm občas píšou jako o novináři v rukavicích. Brankář druholigového Xerezu Antonio Doblas totiž koketuje se žurnalistikou. Ale teď o něm mohou psát jako o muži, který si rozhodně nepočínal v rukavičkách. Hrozivě vyhlížejícím zákrokem v mistrovském zápase odeslal na dlouhý čas z fotbalové scény protihráče Iona Véleze z Girony.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Co se vlastně přihodilo? Doblasovo mužstvo vedlo v závěru 2:1, hosté ještě zkoušeli alespoň vyrovnat. Vélez pospíchal za míčem, ale dráhu mu nemilosrdně přeťal Doblas, chlapík, který je považován za symbol toho, že fotbalisté nemusejí spoléhat jen na své dovednosti na hrací ploše. Ve Španělsku získal licenci v oboru žurnalistika, kromě toho studoval trenérství.

Ale co je teď podstatné. Doblas sice zřejmě zahrál míč při obranném zákroku, nicméně jeho noha pokračovala nemilosrdně proti dolní končetině útočníka. Rozhodčí Acera zákrok nechal bez povšimnutí, nepískal, natož aby uděloval nějaký osobní trest. Vélez si prý fotbal nezahraje nejméně rok. A kdo ví, jestli někdy ještě vůbec.

Reklama

Související témata: