Hlavní obsah

Kritika nás posílila, řekl trenér Zidane po výhře nad Atléticem

Madrid

Trenér fotbalistů Realu Madrid Zinédine Zidane uvedl, že jeho tým posílila kritika z předchozích týdnů. Po dvou porážkách s Alavésem a Šachtarem Doněck vyhrál "Bílý balet" tři následující utkání. Po ligovém triumfu v Seville a vítězství v Lize mistrů nad Mönchengladbachem porazil Real v sobotu v 13. kole španělské ligy i městského rivala Atlético 2:0.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Trenér Zinédine Zidane.

Článek

"Některé věci, které zazněly, se nás dotkly, ale posílily nás. Kritika k fotbalu patří a musíte se naučit, jak se s ní vypořádat. Nejdůležitější je, že věříme tomu, co děláme. Real Madrid proti Atléticu dokázal, že umí hrát," citoval Zidana klubový web.

Jeho tým proti Atléticu poslal do vedení v 15. minutě hlavou po rohovém kopu Casemiro. V 63. minutě přidali domácí pojistku. Tvrdá střela Daniela Carvajala skončila na tyči, míč se však od zad brankáře Jana Oblaka odrazil do sítě. Atlético prohrálo v lize poprvé od února po 26 zápasech. Předtím podlehlo naposledy rovněž Zidanovým svěřencům.

"Předvedli jsme skvělý výkon od začátku do konce, zvlášť když si uvědomíte, že Atlético v lize neprohrálo 26 zápasů po sobě. Hráli jsme výborně, vysoko presovali, naháněli je a udrželi tempo i ve druhé půli. To, co hráči proti takovému soupeři dokázali, znamená pro mě jako pro trenéra strašně moc," uvedl francouzský kouč.

"Zlepšili jsme spoustu věcí. Výkon s Atléticem byl výsledkem práce z posledního týdne. Začali jsme v Seville, porazili jsme Mönchengladbach, postoupili do osmifinále Ligy mistrů a proti Atléticu jsme předvedli další úžasný výkon," konstatoval bývalý hráč Realu.

Real ztrácí ze třetí pozice tři body na vedoucí Atlético, které má zápas k dobru. "Vše bylo o našem odhodlání. Žádné utkání není lehké. Proti Atléticu si všichni vedli skutečně dobře. Vyhráli jsme třikrát za sebou a povedlo se nám to ve velkém stylu. Musíme v tom pokračovat. Nemůžeme slavit, protože jsme ještě nic nedokázali, ale můžeme být spokojení s naším výkonem a těšit se na úterní ligový zápas s Bilbaem," prohlásil mistr světa a Evropy.

Jako kouč neprohrál v lize s Atléticem ani sedmý duel, což je nejlepší série trenéra Realu od dob Luise Molownyho z let 1974 až 1986. "Věříme mu. Jemu i klubu dáváme všechno. Jsme v tom všichni společně a držíme při sobě," řekl záložník Casemiro.

Podle něj se Real neustále zlepšuje. "Odehráli jsme tři slušná utkání, která nám pomohla získat sebevědomí a pohodu," uvedl osmadvacetiletý Brazilec, jehož spoluhráč Sergio Ramos absolvoval rekordní 43. madridské derby. Nikdo jiný jich nesehrál více.

Reklama

Související témata: