Hlavní obsah

Messimu na překonání Pelého rekordu stačil první pokus

V sobotu Lionel Messi vyrovnal Pelého rekord v počtu gólů za jediný klub a v úterý jej hned na první pokus překonal. V dalším zápase španělské fotbalové ligy proti Valladolidu argentinský kanonýr zpečetil výhru 3:0. Od chvíle, kdy v 17 letech debutoval v barcelonském dresu, dal Messi za katalánský klub už 644 branek.

Foto: Juan Medina, Reuters

Barcelonský Lionel Messi a jeho reakce.

Článek
Fotogalerie

"Když jsem začal hrát fotbal, nikdy jsem si nemyslel, že bych mohl pokořit nějaký rekord, natož ten, který jsem dnes překonal a který patřil Pelému," uvedl Messi po překonání brazilské legendy. Pelé nastřádal 643 gólů v letech 1956 až 1974 během působení v Santosu.

V sobotu Messiho trefa Barceloně k výhře nepomohla, protože s Valencií remizovala 2:2, v úterý už měl dvojnásobný důvod k radosti. Na hřišti Valladolidu favorit dominoval. Messi skóroval po patičce osmnáctiletého Pedriho. V závěru pak ještě třiatřicetiletý Argentinec trefil tyč a další velkou šanci mu zlikvidoval brankář Jordi Masip.

A na spoluhráče Messi po rekordním večeru nezapomněl. "Chci poděkovat všem, kteří mi celá ta léta pomáhali: spoluhráčům, rodině, přátelům. Ti mě každý den podporují," dodal šestinásobný nejlepší fotbalista světa.

Reklama

Související témata: