Hlavní obsah

Elche - Atlético 0:1Atlético Madrid vyhrálo, v nastavení přečkalo penaltu

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid vyhráli v 34. kole španělské ligy v Elche 1:0, poté co v závěrečném nastavení přečkali penaltu. Neúplnou tabulku vedou o dva body před městským rivalem a obhájcem titulu Realem, který porazil Pamplonu 2:0. Barcelona ztrácí na Atlético pět bodů, Sevilla je o další bod pozadu, oba celky ale sehrály o zápas méně.

Článek

Výhru "Rojiblancos" zařídil v 23. minutě záložník Llorente. Domácí se ocitli blízko bodu, jenže záložník Fidel v první nastavené minutě trefil z pokutového kopu tyč. "Věřil jsem, že (brankář Oblak) penaltu chytne. Z neproměněné penalty jsem měl radost jako po vstřeleném gólu," řekl trenér Atlética Diego Simeone.

"Přibližujeme se rozhodující fázi sezony a každá výhra je velmi důležitá. První půle byla skvělá, jedna z našich nejlepší v nedávné době, ale měli jsme si vytvořit větší náskok," uvedl jednapadesátiletý Argentinec, který vede Atlético od prosince 2011. S týmem vybojoval titul v sezoně 2013/14, od té doby se ve vítězství střídaly Real s Barcelonou.

Madridský celek venku v lize naplno bodoval po čtyřech zápasech a premiérově od února. Elche se propadlo na předposlední místo, ale má stejně bodů jako Huesca, která se po výhře 1:0 nad San Sebastianem posunula na první nesestupovou pozici. Mezi Huescou a Elche je Valladolid.

Real proti Osasuně rozhodl až v závěru, v 76. a 80. minutě se trefili Militao a Casemiro. "Bílý balet" prodloužil sérii neporazitelnosti v La Lize na 14 utkání a ideálně se naladil na středeční semifinálovou odvetu Ligy mistrů na hřišti Chelsea. První duel skončil 1:1.

Poslední Eibar porazil v záchranářském souboji díky Kikeho hattricku Alavés 3:0 a připsal si první výhru od 3. ledna a po 16 kolech. Na Huescu ztrácí čtyři body. Alavés má na pásmo sestupu jednobodový náskok.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
Eibar - Alavés 3:0 (3., 50. a 59. Kike),
Elche - Atlético Madrid 0:1 (23. Llorente)
Huesca - San Sebastian 1:0 (86. Ramírez),
Real Madrid - Pamplona 2:0 (76. Militao, 80. Casemiro).

Reklama

Související témata: