Hlavní obsah

Alavés - Real Madrid 1:4Benzema se činil, takže Ancelottiho návrat do Realu skončil vítězně

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid odstartovali novou sezonu španělské ligy přesvědčivým vítězstvím 4:1 na hřišti Alavésu. Dva góly vstřelil útočník Karim Benzema. Trenér Carlo Ancelotti zažil vítěznou obnovenou premiéru na lavičce "Bílého baletu".

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Kapitán Realu Madrid Karim Benzema se raduje ze svého gólu proti Alavésu.

Článek

Domácí Deportivo ještě v první půli madridskému favoritovi odolávalo, ale tři minuty po změně stran otevřel skóre Benzema, který pohotově zakončil akci Vázqueze a Hazarda. V 56. minutě zvýšil Nacho po Modričově centru. Za dalších šest minut se trefil znovu Francouz Benzema ze šťastné dorážky.

Chvíli nato domácí snížili, když faul brankáře Courtoise v šestnáctce potrestal z penalty Joselu. Real ale větší drama nepřipustil a v nastavení ještě přidal čtvrtý gól střídající Vinícius Júnior po centru debutující letní posily Alaby.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid vstoupili do nové sezony La Ligy hladkou výhrou.

Nováček Mallorca na svém hřišti remizoval s Betisem Sevilla 1:1. Cádiz díky Espinově brance ze sedmé minuty nastavení zachránil stejný výsledek doma proti Levante. Souboj Pamplony s dalším navrátilcem do nejvyšší soutěže Espaňolem skončil 0:0.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Cádiz - Levante 1:1 (90.+7 Espino - 39. Morales)
Mallorca - Betis Sevilla 1:1 (25. Oliván - 59. Juanmi)
Alavés - Real Madrid 1:4 (65. Joselu z pen. - 48. a 62. Benzema, 56. Nacho, 90.+2 Vinícius Júnior)
Pamplona - Espaňol Barcelona 0:0

Reklama

Související témata: