Hlavní obsah

Spojí síly? Fotbalové hvězdě Realu nabídl soukromé lekce král sprintu Bolt

Madrid/Londýn

Nejen svými fotbalovými kvalitami, ale také ohromným zrychlením udivuje i odborníky. Velšskému záložníkovi Garethu Baleovi, který v létě přišel do Realu z Tottenhamu údajně za 100 miliónů eur (2,57 miliardy korun), naměřili televizní technici v utkání španělské ligy proti Villarrealu (2:2) během zhruba dvacetimetrového sprintu rychlost až 40 km/hod.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Gareth Bale slaví svoji premiérovou trefu za Real Madrid.

Článek

Úžasné! Šestinásobný jamajský olympijský vítěz Usain Bolt běžel v Berlíně při svém světovém rekordu na stovce (9,58 sek.) jen zhruba o tři km/hod. rychleji. A navíc nikoliv na trávě, ale v tretrách, na atletické dráze.

„Gareth je v tuhle chvíli asi nejrychlejším fotbalistou na světě, ale vím jistě, že bych mu mohl pomoci, aby byl ještě lepší a rychlejší. Mám k Realu Madrid velký respekt, a pokud by měl (Bale) zájem, rád přiletím a dám mu soukromé  lekce. Nejde jen o zrychlení, ale také o techniku, balanc při běhu s míčem," vysvětloval jamajský rychlík listu Daily Mail.

Na zlepšení výbušnosti a rychlosti již spolupracoval v tréninku s jinou fotbalovou superstar Bílého baletu - Cristianem Ronaldem. „A podívejte se, jaké udělal pokroky," pravil osminásobný světový šampión Bolt.

Bolt nebo Bale - kdo by byl na trávníku rychlejší?
Bolt, samozřejmě
73,1 %
Mohlo by to být vyrovnané
18,5 %
Bale je rychlejší
8,4 %
Celkem hlasovalo 8523 čtenářů.

Reklama