Hlavní obsah

Atlético - Valladolid 3:0Messi dostihl Raúla. Barcelona se vrátila do čela, před Atlétikem vede ale pouze o skóre

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony a Atlética ve španělské lize nezaváhali a nadále mají v čele tabulky stejný bodový zisk. Madridský celek zdolal Valladolid 3:0 a za vedoucí Barcelonou, která si poradila 6:0 s Vallecanem, zůstává jen vinou nižšího rozdílu ve skóre. Na šedesátibodové duo se může v neděli v derby s Getafe dotáhnout také Real Madrid.

Foto: Albert Gea, Reuters

Radost fotbalistů Barcelony z gólu proti Vallecanu.

Článek

Barcelona nechala Atlético v čele jen necelé čtyři hodiny a za svým vítězstvím vykročila bleskově. Už ve druhé minutě si míč od postranní čáry navedl ke středu obránce Adriano a otevřel skóre. Ve 36. minutě po přihrávce Cesca Fábregase zvýšil lobem Lionel Messi.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Po přestávce zvýraznil rozdíl mezi soupeři Alexis Sánchez, s patnácti góly nejlepší střelec Barcelony v této ligové sezóně, a Pedro Rodríguez. Jen dvě trefy na Sáncheze ztrácí Messi, který zvýšil v 68. minutě už na 5:0. Poslední branku Katalánců dal krátce před koncem Neymar, který se vrátil jako střídající hráč po zranění kotníku.

Šestadvacetiletý Messi se svými dvěma brankami v historické tabulce střelců španělské ligy dotáhl na slavného útočníka Realu Madrid Raúla Gonzáleze, na dělené třetí příčce mají shodně na kontě 228 zásahů. Nejúspěšnější kanonýr historie La ligy Telmo Zarra nastřílel 251 gólů.

Atlético rozhodlo o své výhře již v úvodních minutách

Atlético po překvapivé porážce s Almeríou 0:2 z posledního kola v sobotu odmítlo další senzaci a zápas rozhodlo během úvodních pěti minut. Ve třetí se trefil po signálu po přímém kopu Raúl García, hned z dalšího útoku o minutu později pohledným obloučkem zvýšil Diego Costa.

Španělský reprezentant, který se ale narodil v Brazílii, dal 21. gól v sezóně a na nejlepšího střelce Cristiana Ronalda z Realu Madrid ztrácí jednu trefu. Třetí gól madridského celku přidal v 74. minutě stoper Diego Godín po rohovém kopu Brazilce Diega.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:
Atlético Madrid - Valladolid 3:0 (3. Raúl García, 4. Costa, 74. Godín)
Levante - Almería (62. Barral)
FC Barcelona - Vallecano 6:0 (36. a 68. Messi, 2. Adriano, 53. Sánchez, 56. Pedro, 89. Neymar)
Villarreal - Celta Vigo 0:2 (83. Orellana, 90. Nolito)

Reklama

Související témata: