Hlavní obsah

Barcelona - Valencie 2:0Vedoucí Barcelona porazila Valencii, trefili se Suárez s Messim

Fotbalisté Barcelony zvítězili ve španělské lize nad Valencií 2:0 a i po 32. kole povedou tabulku. Už v první minutě vstřelil rozhodující gól Suárez. Uruguayský kanonýr dal v této sezóně jedenáct branek, z toho deset v roce 2015. V nastavení pojistil náskok 400. gólem za Barcelonu Messi. Atlético Madrid vyhrálo v La Coruni 2:1 a podeváté v řadě bodovalo. Oba góly hostů vstřelil Griezmann.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Barcelony Luis Suárez slaví svůj gól proti Valencii.

Článek
Fotogalerie

Barcelona se ujala vedení z protiútoku. Messi poslal přihrávku do vápna Suárezovi a ten prostřelil gólmana Alvese. O několik minut později mohlo být vyrovnáno. Piqué ve vápně fauloval, ale záložník Valencie a nejlepší střelec týmu Parejo penaltu nekopl dobře a gólman Bravo jej vychytal.

Hosté byli po zbytek prvního poločasu aktivnější, vyrovnat ale nedokázali. V závěru naopak překonal Alvese nadvakrát Messi.

Griezmann znovu potvrdil formu a v prvním poločase La Coruni vstřelil dvě branky a rozhodl o výhře třetího Atlética. Francouzský reprezentační útočník si připsal dvacátý ligový gól v sezoně, jen v dubnu se trefil už šestkrát. V tabulce střelců La Ligy se osamostatnil na třetím místě s velkou ztrátou na Ronalda a Messiho.

Za domácí v závěru pouze zkorigoval stav Riera, podesáté za sebou však La Coruňa nedosáhla na tři body.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:
FC Barcelona - Valencie 2:0 (1. Suárez, 90.+4 Messi)
La Coruňa - Atlético Madrid 1:2 (78. Riera - 5. a 22. Griezmann)
Real Madrid - Málaga 3:1 (24. Ramos, 69. Rodríguez, 90.+2 Ronaldo - 71. Juanmi),
22:00 Bilbao - Getafe

Reklama

Související témata: