Hlavní obsah

Barcelonu deptá výsledková bída

Barcelona

Nevídané! Fotbalová Barcelona prohrála ve španělské nejvyšší soutěži tři zápasy v řadě. V součtu s krachem ve čtvrtfinále Ligy mistrů prožívá katalánský gigant velmi krušné období. Svěřenci trenéra Luise Enriqueho navíc přišli o luxusní náskok v boji o ligový titul, první příčku drží jen o skóre před rozjetým Atlétikem Madrid.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonští útočníci zleva Luis Suárez, Neymar a Lionel Messi po porážce s Valencií.

Článek

„Jsem přesvědčený, že stejně bude titul náš," prohlásil obránce Barcelony Gerard Pique po nedělním kolapsu s Valencií.

Se spoluhráči poprvé od září 2010 prohrával v poločase před domácím publikem o dva góly. A pranic nebylo Barceloně platné, že Lionel Messi vstřelil po půli jubilejní 500. branku kariéry. Katalánský gigant utrpěl tři prohry v řadě naposledy v únoru 2003. V součtu s domácí remízou proti Villarrealu už čeká Barcelona na ligové vítězství přes měsíc.

„Musíme zůstat klidní a vyhrát všech pět zbývajících zápasů," prohlásil záložník Ivan Rakitič. Je Barcelona schopná odolat tlaku Realu a zejména Atlétika, jež má skvělou formu? „Z psychologického hlediska problém nemáme. Jsme stejný tým jako před třemi týdny, není důvod pochybovat o našem sebevědomí. Navíc hrajeme vážně dobře," mínil Pique.

Španělští komentátoři poukazují hlavně na nevýraznou formu Messiho, jenž čekal na ligovou trefu od 12. března. „Nikdo z hráčů si nezaslouží kritiku. Hráli jsme dobře. Fakt, že jsme přišli o velký bodový náskok, je další výzvou. Jestli dokážeme vyhrát pět zbývajících zápasů, bude to důkaz, že jsme Barcelona," nabádal ke klidu trenér Enrique.

Reklama

Související témata: