Hlavní obsah

Neymar chce stejnou výplatu jako Messi. Tolik peněz nedostane, tvrdí vedení Barcelony

Barcelona

Fotbalová Barcelona má problémy. Po sérii porážek v Primera Division a vyřazení z Ligy mistrů se sice zvedla, ale titul nemá tři kola před koncem jistý. Navíc katalánským velkoklubem zmítají vnitřní potíže.

Foto: Juan Medina, Reuters

Neymar na Camp Nou možná skončí.

Článek

Vedení se nepodařilo na novou sezónu zajistit velkého sponzora, nemá finanční prostředky na nový stadión a bude zřejmě muset prodat Brazilce Neymara. Informaci přinesl anglický list The Sun a španělská média ji potvrzují, i když vedení Barcelony ji nekomentovalo.

Problém nastal už při jednání o nové Neymarově smlouvě. Kapitán brazilské reprezentace si řekl o pětinásobné navýšení platu, takže by měl roční příjem v přepočtu 1,25 miliardy korun.

S tím vedení nesouhlasí a poukazuje na nadměrné požadavky hráče, který podle něj i fanoušků nenaplňuje očekávání. Dokonce více než 60 procent příznivců Barcy se vyjádřilo pro jeho odchod. Samotný Neymar se nechal slyšet, že není horší než Messi a chce stejné peníze. Navíc už loni projevil zájem odejít do Manchesteru United. „Změna mě láká, nejsem plně spokojený," přiznal autor 23 gólů ve vrcholícím ročníku Primera Division.

Barcelonu táhne Suárez

Problémem bude výstupní klauzule, podle níž musí zájemce zaplatit 190 miliónů eur (asi 5,2 miliardy korun). Oběma manchesterským klubům, Realu Madrid a ani Paris SG se nechce tuto částku zaplatit, a tak vyčkávají, až vedení Barcelony vzhledem k okolnostem výrazně sleví.

Barcelonu táhne gólově Luis Suárez, který v rozmezí 72 hodin ve dvou ligových zápasech nastřílel osm branek. Čtyřikrát se trefil ve středu při výhře nad La Coruňou 8:0 a stejný počet tref přidal v sobotu do sítě Gijónu. Barcelona ho rozstřílela 6:0, dva ze čtyř gólů dal Suárez z penalt. „Nikdy se mi nepovedlo dát ve dvou zápasech v řadě čtyři góly. Jsem za to rád, ale hlavně je důležité, že jsme se udrželi na první příčce," říkal spokojený Suárez. Ani historie španělské nejvyšší soutěže takový střelecký uragán dosud nezaznamenala.

Uruguayský kanonýr se dostal se 34 góly do čela tabulky střelců probíhajícího ročníku nejvyšší španělské soutěže. Dosud vedoucí Cristiano Ronaldo (31 branek) v sobotu ve Vallecanu nehrál, kouč Zidane ho šetřil na úterní zápas Ligy mistrů s Manchesterem City.

Reklama

Související témata: