Hlavní obsah

Spanilé sólo s gólovou tečkou, ale i vtíravou otázkou: Nevsadili si?

Madrid

Málo vídaný slalom přes skoro tři čtvrtiny hřiště s gólovým zakončením byl k vidění o víkendu ve čtvrté nejvyšší fotbalové divizi ve Španělsku. Mario z celku Marchamalo pečetil výhru hostí proti B-výběru Toleda na 2:0, hořká pachuť podezření, zda vše nebylo předem domluveno, však zůstala...

Mariovo sólo zakončené gólem

 
Článek

Jako by v neděli nižších španělských soutěžích padaly samé spektakulární branky. Javi Gómez z UD Socuéllamos se nádhernou střelou nůžkami z bezmála 30 metrů zařadil mezi kandidáty na ocenění pro Gól roku FIFA, Mariovo dlouhé sólo, během něhož vystavil do role statistů hned šest protihráčů včetně brankáře, bylo rovněž lahůdkou i pro fajnšmekry.

Stín na oku lahodící gólovou akci však vrhá debata, která se okamžitě rozproudila na sociálních sítích. Neměli hráči vsazeno na přesný výsledek?

Při bližším prostudování záznamu je patrná až přílišná laxnost bránících hráčů, někteří se „zapomněli" vracet, jiný se ochotně svalil na trávník a další zase chytil za hlavu a zpovzdálí akci jen přihlížel. Podezřívavé teorii navíc nahrává i skutečnost, že gól padl jen minutu před koncem základní hrací doby.

Mohli se hráči domácího mužstva více snažit gólu zabránit? táže se například server 101greatgoals.com.

A co si o tom myslíte vy?

Je podezření na místě? Mohli bránící hráči udělat ještě více?
Ano
94,9 %
Ne
5,1 %
Celkem hlasovalo 2684 čtenářů.

Reklama

Související témata: