Hlavní obsah

Monstrum rozpoutalo barcelonskou oslavnou jízdu. A Real nevyhraje nic, zlomyslně prorokují fandové

Barcelona

Vítěznou jízdou v otevřeném autobusu slavili, barcelonští fotbalisté zvládli závěr bitvy o titul, v níž za sebou nechali i posledního možného soupeře - Real Madrid. Fandové oslavovali hlavně Luise Suáreze. Uruguayský útočník zastínil i hvězdné spoluhráče Lionela Messiho s Neymarem a 14 góly v posledních pěti kolech rozhodl dramatický konec španělské ligy. Hattrickem v závěrečném dějství sestřelil i Granadu na jejím hřišti. A rozpoutal následné oslavy v ulicích katalánské metropole.

Oslavy BarcelonyVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

„Dravec, monstrum, Rozený střelec. Nejlepší ze všech. Lepší než Messi, lepší než Neymar," zaznívala oslavná slova fanoušků na adresu Suáreze pro Reuters

V závěrečném kole Katalánci na dálku bojovali o titul už jen s úhlavním madridským rivalem a k jistotě potřebovali vyhrát. Bývalý kanonýr Ajaxu či Liverpoolu vítězství 3:0 zařídil svým šestým hattrickem v sezóně.

"Na světě není takový útočník, jako je on. To, co pro nás Luis Suárez dělá, je důvod, proč jsme se rozhodli podepsat s ním smlouvu," chválil uruguayského reprezentanta  barcelonský kouč Luis Enrique.

Real ve finále Ligy mistrů padne

Suárez akceleroval v pravou chvíli. Když bylo Barceloně zle a vypadla ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid, navíc v čele domácí soutěže postupně přišla o pohodlný náskok. Nasázel čtyři góly La Coruni (8:0) i Gijónu (6:0), jednou skóroval proti Betisu (2:0) a dvěma zásahy pomohl k triumfu 5:0 nad městským rivalem Espaňolem.

"Máme radost z našeho týmu, ze stylu, jakým se hráči prezentují. Trofej oslavíme," pravil barcelonský kouč Luis Enrique a oslavy se staly skutečností.

Ale ani při této příležitosti fandové nenechali být rivala, kterého čeká ještě finále Ligy mistrů. „Víme, že Real Madrid v tomhle roce nevyhraje nic. Není pochyb o tom, že ve finále Ligy mistrů padne," připojovali zlomyslné proroctví barcelonští fanoušci.

Reklama

Související témata: