Hlavní obsah

Suárez střídal se slzami v očích. Zřejmě přijde o americké mistrovství

Madrid
Aktualizováno

Uruguayská fotbalová hvězda Luis Suárez zřejmě přijde o start na americkém mistrovství Copa América. Důvodem je svalové zranění na pravé noze, které si útočník Barcelony odnesl z nedělního finále Španělského poháru. I přesto hodlá na turnaj s národním týmem odcestovat.

Foto: Juan Medina, Reuters

Barcelonský Luis Suárez musel ve finále Španělského poháru se Sevillou střídat pro zranění.

Článek

Devětadvacetiletý útočník, jenž dal v této sezoně v 55 zápasech 59 branek, se dnes podrobil detailnímu vyšetření, které podle zástupců Barcelony potvrdilo původní diagnózu. Klub oznámil, že Suárez okamžitě zahájí první fázi rehabilitace v Barceloně a 1. června se připojí k uruguayské reprezentaci v USA, kde bude pokračovat ve druhé fázi léčby.

Zástupci Barcelony neupřesnili, jak dlouhou pauzu si zranění vyžádá, v podobných případech je obvyklý zhruba měsíční výpadek. "Uvidíme po testech. Doufám, že to nebude nic vážného a budu se moci příští týden připojit k národnímu týmu," napsal Suárez před kontrolou na twitter.

Zranění si přivodil, když se natahoval pro míč a následně se chytil za zadní stranu pravého stehna. Ještě zkusil pokračovat, ale noha ho evidentně bolela a v 57. minutě se slzami v očích vystřídal. Katalánci nakonec ve finále vyhráli nad Sevillou 2:0 po prodloužení.

Uruguay vstoupí do turnaje 5. června zápasem proti Mexiku. Ve skupině se utká ještě s Venezuelou a Jamajkou.

Reklama

Související témata: