Hlavní obsah

Víme, jak Real porazit. A umíme to, připomíná kapitán Gabi před finále bilanci, kterou jeho Atlético s Bílým baletem má

Milán/Praha

Byla to před dvěma lety krutá prohra. A bolela dlouho, to kapitán madridského Atlétika Gabi přiznává. Vždyť přišla ve finále Ligy mistrů a v derby s městským rivalem k tomu. A navíc v prodloužení, neboť trefa Sergia Ramose v 93. minutě lisabonského finále Real spasila, srovnala skóre a poslala utkání do půlhodinového prodloužení, které Bílý balet ovládl. „Teď se nesmíme babrat v minulosti, protože mnohem důležitější je, že jsme zase tady. Že po dvou letech hrajeme finále znovu a opět s Realem,“ připomínal Gabi, že nejen pro něho, ale i pro všechny jeho spoluhráče půjde dnes večer na milánském San Siru o životní zápas. Ještě důležitější, než byl ten před dvěma lety.

Foto: Pool Pic / Uefa, Reuters

Fotbalista Atlétika Madrid Gabi na tiskové konferenci před sobotním večerním finále Ligy mistrů.

Článek

„A také nejtěžší, co jsme v posledních třech letech s Realem hráli," nezapomněl připomenout Gabi před finálovou partií. „Utkáme se s nejtěžším možným soupeřem, který má z podobných utkání spoustu zkušeností, ale nemůže být nic slastnějšího, než vyhrát Ligu mistrů poté, co porazíte jedno z nejlepších mužstev světa."

Finále Ligy mistrů Real Madrid - Atlético Madrid se hraje dnes ve 20.45, řídí ho anglický sudí Clattenburg, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na www.sport.cz.

Není to jen slepé odhodlání, které dodává Gabimu a celému Atlétiku víru, že tentokrát finále zvládne a na vytoužený „ušatý pohár" si sáhne. Od zmiňované lisabonské konfrontace před dvěma lety se utkalo s Realem desetkrát v lize, španělském Královském poháru i na evropské scéně a z těchto deseti duelů prohrálo jen jeden jediný. Loni ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

„Minulostí je lisabonské finále, stejně jako zápasy, v nichž jsme Real porazili. A svedli jsme to mnohokrát po sobě. Všechny naše předchozí výhry však budou mít cenu jen tehdy, když na ně navážeme právě na San Siru," připomínal Gabi, že pouze triumf ve finále Ligy mistrů zhodnotí úspěšnou bilanci Atlétika s Bílým baletem, stejně jako letošní tažení nejprestižnější a nejlukrativnější klubovou soutěží světa.

Simeoneho svěřenci během něho vyřadili ve čtvrtfinále Barcelonu a v semifinále Real Madrid a teď na ně čeká poslední gigant.

„Má zkušenosti z takovýchto zápasů, spoustu vynikajících hráčů ve svém středu, deset triumfů, které už v Lize mistrů zaznamenal. Ale my zase víme, jak ho porazit. A umíme to. Jsem si jistý, že s podporou fanoušků a za pomoci trenéra to svedeme zase," je si Gabi jistý, že argentinský kouč Simeone i tentokrát přijde s receptem, který bude na Bílý balet platit.

„Bylo velmi obtížné dostat se až do finále, ale jsme tady. Po dvou letech máme novou šanci, o kterou se nenecháme připravit," ujišťoval kapitán Atlétika.

Reklama