Hlavní obsah

Realu a Atlétika se kvůli zákazu přestupů zastal i kouč Barcelony

Madrid

Za nespravedlivý považuje zákaz přestupů pro fotbalisty Realu Madrid a Atlétika Madrid i trenér největšího konkurenta Barcelony Luis Enrique. Právě Katalánci dostali stejný trest za přestupy mládežnických fotbalistů v roce 2015. I proto mají pro madridské celky pochopení.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Hráči Realu, ilustrační snímek.

Článek

"Tehdy jsem tvrdil, že je to nespravedlivé, a totéž říkám i nyní," prohlásil Luis Enrique. "I když se jim to nelíbí, musejí se s tím však stejně jako my vyrovnat. Mají i tak skvělé kádry. Jen doufám, že nebudou mít i takové výsledky, jako jsme měli my v době trestu," připomněl, že Barcelona i v době trestu získala titul a vyhrála Ligu mistrů.

Real a Atlético kvůli porušení předpisů nesmějí registrovat nové hráče až do ledna 2018. Trenér Realu Zinedine Zidane se však nebojí toho, že by tento trest "Bílý balet" výrazněji oslabil.

"Nemyslím si, že by nás to nějak ovlivnilo. Já jsem velmi spokojený s týmem, který tu mám," řekl Zidane, který přes léto nebyl na přestupovém trhu aktivní. Přivedl jen útočníka Álvara Moratu a do kádru zapracovává odchovance.

"Máme široký kádr. Jsem s hráči spokojený a oni jsou spokojení se mnou. Pokud budeme muset pracovat s tímto kádrem další dva či tři roky, není to problém," dodal.

Více však Zidanovi vadí, že se trest týká jeho synů Lucy a Enza, které Real nesměl registrovat do jejich 18 let, jelikož jsou francouzské národnosti a ne španělské. "Nerozumím tomu. Narodili se tu, žijí tu celý život a je absurdní, že tu nemohou hrát fotbal. Doufám, že se najde řešení," prohlásil Zidane.

"Klub se snaží dělat vše pro to, aby to změnil. Ještě se s trestem seznamujeme a pak to budeme řešit," dodal.

Reklama

Související témata: