Hlavní obsah

Barcelona nejenže přišla o další body, ale ztratila i Messiho. A minimálně na tři týdny!

Barcelona/Praha
Aktualizováno

Frustrace z nich doslova prýštila. Nejenže v ligovém šlágru s madridským Atlétikem přišli o body, ale navíc ztratili i Lionela Messiho. Hvězdný Argentinec se totiž zranil a podle prvních zpráv potvrzených poté i na klubovém twitteru bude Barceloně chybět tři týdny. „Nejspíše se na hřiště vrátí až po říjnové reprezentační přestávce,“ přiznal kouč Luis Enrique v rozhovoru pro televizi Movistar+ , že se bude muset bez Messiho obejít nejen v dalších ligových zápasech, ale i v Champions League.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi z Barcelony (vlevo) zápas s Atlétikem nedokončil. Vpravo záložník madridského celku Gabi.

Článek

Po necelé hodině ostře sledovaného zápasu 5. kola španělské La Ligy musel Messi po střetu s obránce Atlétika Godínem střídat. Obnovil si zranění třísel, které utrpěl tento měsíc v reprezentačních barvách Argentiny v zápase proti Uruguayi a kvůli němuž v sestavě Barcelony absentoval. Vždyť nastoupil až na závěrečnou půlhodinu proti Alávesi, poté si zahrál v Lize mistrů proti Celtiku a v lize proti Leganési.

Teď lékaři potvrdili, že má trhlinu v tříslu pravé nohy.

„Stává se to, je to prostě smůla," povzdechl se kapitán Andrés Iniesta a přiznal, že v závěrečné půlhodině Messi mužstvu hodně scházel. „Bez něho jsme si připadali, jako bychom hráli ve tmě," vysvětloval, proč Barcelona s Atlétikem doma jen remizovala a přišla tak o další ligové body.

Trenér Enrique o Messiho zdravotních problémech věděl, a proto ho po návratu z reprezentace šetřil. Nepomohlo to, teď se bez něho bude muset bez devětadvacetiletého Argentince minimálně tři týdny obejít.

Proti Guardiolovi snad už bude zpět

„V zápasech s Gijonem, Vigem a v Lize mistrů proti Moenchengladbachu ho budeme postrádat. Je to ztráta pro nás i pro fotbal, ale věřím, že i bez Messiho dokážeme, jak jsme silní," řekl trenér Barcelony do kamer televize Movistar+ a přidal, že na další duel Ligy mistrů proti Manchesteru City by už rád Argentince v sestavě měl. Není divu, když 19. října přijede na Camp Nou někdejší kouč Barcelony Pep Guardiola se svými Citizens.

Barcelona pochopitelně želela nejen ztráty Messiho, ale i bodů, o které po remíze 1:1 s Atlétikem přišla.

„Zasloužili jsme si vyhrát, ale takovéto zápasy rozhodují malé detaily," povzdechl si domácí kouč poté, co střídající Argentinec Angel Correa okamžitě po vystřídání Messiho a svém příchodu na trávník vyrovnal a Barcelona bez své argentinské hvězdy už nedokázala přidat druhý gól.

„Hráli jsme přitom dobře, byl to od nás kompaktní výkon, ale Atlético výborně brání a je těžké mu dát branku. I tak je další bodová ztráta frustrující," netajil kapitán Iniesta.

Reklama

Související témata: