Hlavní obsah

Real Madrid - Bilbao 2:1Real porazil Bilbao a vede ligu o bod před Sevillou

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid porazili v devátém kole španělské ligy Bilbao 2:1 a v této sezóně zůstali neporaženi. O výhře Bílého baletu rozhodl sedm minut před koncem střídající Álvaro Morata. Real se posunul do čela tabulky o bod před FC Sevilla, na jejímž hřišti si naopak první prohru v tomto ročníku připsalo Atlético, když v Andalusii podlehlo 0:1.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Álvaro Morata se raduje z branky, kterou vstřelil Bilbau.

Článek

V sedmé minutě duelu mezi Realem a Bilbaem otevřel skóre domácí forvard Benzema a na stadionu Santiaga Bernabéu skóroval poprvé od května. Na gól mu přihrál Isco, který se při posledních dvou startech podílel na třech brankách, když dvě dal a u jedné asistoval. Vedení ale Realu uzmul po dvaceti minutách Sabin.

V 83. minutě Bale nacentroval do vápna na Moratu, na jehož první střelu ještě gólman Iraizoz zareagoval, na dorážku téhož hráče už ale nedosáhl. Morata tak povedeným způsobem oslavil dnešní 24. narozeniny.

Sevilla porazila Atlético poprvé po šesti letech

V Seville byly větší šance k vidění až v druhém poločase. S pokusy domácích hráčů Nasriho a Vietta si gólman Atlétika Oblak ještě poradil, na N'Zonziho únik z 73. minuty už ale nestačil. Sevilla v posledních 23 domácích zápasech v lize skórovala.

Asistenci si připsal Vietto, jenž v andaluském klubu hostuje právě z Atlétika a v této sezóně se podílel už na šesti soutěžních brankách Sevilly: tři dal a na stejný počet nahrál.

O chvíli později šli navíc hosté do deseti po vyloučení Kokeho a nepříznivý stav už nedokázali zvrátit. Sevilla zvítězila potřetí v řadě a tři body z duelu s Atlétikem získala po více než šesti letech.

Kromě Realu Madrid je jediným neporaženým týmem La Ligy Villarreal, který otočil zápas s Las Palmas a zvítězil 2:1. Hosté se dostali do vedení po půlhodině hry, když se po krásné kombinaci prosadil Boateng. "Žlutá ponorka" ale po změně stran duel otočila. Z penalty vyrovnal Sansone a v nastavení dokonal obrat Bakambu.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:
Vigo - La Coruňa 4:1 (60. z pen. a 83. Aspas, 32. Mallo, 78. Orellana - 37. Albentosa)
FC Sevilla - Atlético Madrid 1:0 (73. N'Zonzi),
Málaga - Leganés 4:0 (40. Jony z pen., 42. Castro, 57. Ramírez, 90.+2 Camacho)
Villarreal - Las Palmas 2:1 (64. Sansone z pen., 90.+2 Bakambu - 31. Boateng)
Real Madrid - Bilbao 2:1 (7. Benzema, 83. Morata - 27. Sabin)

Reklama

Související témata: