Hlavní obsah

Provokatér Neymar schytal ránu lahví z hlediště. Messi nadával jak dlaždič

Vyrovnaný zápas s vypjatým závěrem viděli diváci o víkendu ve Valencii, kde se představila Barcelona (2:3). Jedna z nejblyštivějších hvězd katalánského celku Neymar vyprovokoval fanoušky domácího týmu do té míry, že po něm hodili plastovou lahev. To rozlítilo do té doby radujícího se Lionela Messiho, který do hlediště poslal několik velmi peprných vzkazů.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Luis Suárez (vlevo) a Neymar leží na zemi. Mezi radující se hráče Barcelony neukázněný fanoušek Barcelony hodil plastovou lahev.

Článek

Ještě na začátku nastaveného času svítilo na ukazateli nerozhodné skóre a schylovalo se k další bodové ztrátě Barcelony. Pak ale domácí obránce Abdennour v pokutovém území podrazil Suáreze a sudí odpískal pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Messi.

Vzrušení vyvolaly následné události. Od radujícího se hloučku hostujících fotbalistů se totiž odpojil Brazilec Neymar a něco nepěkného zavolal směrem k domácím fanouškům.

Rozlícení příznivci Netopýrů nervy na uzdě neudrželi. Jeden z nich totiž do hloučku hodil plastovou lahev s vodou. Ta zasáhla zrovna provokatéra Neymara a pravděpodobně i Suáreze. Reakce všech hráčů Barcelony ale byla poněkud úsměvná. Z hloučku totiž s bolestivými grimasami odpadli všichni.

Na zemi pak zůstali jen Neymar se Suárezem a rozzuřený Messi se k viníkům otočil a začal na ně sprostě pokřikovat. Podle serveru anglického Daily Mail křičel: „jste město zku....synů!".

Neymar se rozčiloval i po zápase

Hned vzápětí přišel závěrečný hvizd a Brazilec prý běsnil ještě v tunelu. Podle deníku Marca měl provokovat domácí hráče. Ti mu samozřejmě vyčítali, že domácí fanoušky k celému incidentu vyprovokoval sám. „Tohle ať si dělá na vlastním stadiónu," řekl záložník Valencie Enzo Pérez.

Podle španělského serveru celou záležitost vyšetřuje policie, která je s Valencií v kontaktu, aby se jí podařilo identifikovat vrhače lahve.

Barcelonu ale mnohem víc než celý incident mrzí to, že se v zápase zranil jeden z jejich klíčových hráčů Andrés Iniesta. Mozek týmu si poranil koleno a mimo hru by měl být šest až osm týdnů.

Reklama