Hlavní obsah

CR7 nedává góly, takže na něho pískají už i vlastní fanoušci. I na mě pískali, mává rukou Zidane

Madrid/Praha

Pískají na něho. A dokonce vlastní fanoušci. Na svůj idol, na největší hvězdu Bílého baletu. „Nerozumím tomu,“ nechápe trenér madridského Realu Zinédine Zidane, kde se najednou bere v divácích tolik zloby, jež je namířena proti Cristianu Ronaldovi. „Santiago Bernabéu je prostě zvláštní místo a fanoušci jsou tady výjimečně nároční. Zažíval jsem to také, i na mě pískali,“ připomínal, že ani on sám to neměl s publikem v madridském fotbalovém chrámu snadné.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Madridský stroj na góly Cristiano Ronaldo se zasekl.

Článek

Mašina na góly se v úvodu nové sezóny zasekla, což fanoušci Realu nesou hodně nelibě. Zvykli si, že Ronaldo obstarává většinu branek a rozhoduje zápasy, v nichž je výsledek na vážkách, a najednou nic.

Tedy nic - v devíti soutěžních zápasech dal zatím hvězdný CR7 jen čtyři branky, což je playera jeho kalibru jedna velká bída. Vždyť loni touto dobou jich měl na kontě už třináct. Osm ligových, pět v Lize mistrů.

Pravda, zranění ve finále evropského šampionátu se na Ronaldovi podepsalo, takže začal s přípravou později a první tři ligová kola vynechal, ale stejně. Aby snajpr jeho kalibru dal v šesti ligových utkáních a třech duelech Ligy mistrů jen čtyři branky, to se mu od roku 2009, kdy přišel z Manchesteru United do Realu, ještě nikdy nestalo.

Všechno se zlomí, je přesvědčený Zidane

„Podstatné je, že se Cristiano do šancí pořád dostává a střílí v jednom kuse. Při trénincích na střelbě tvrdě pracuje, takže přijde zápas, kdy se všechno zlomí," zachovává klid Zidane, pro něhož je podstatné, že Real vede španělskou ligu a v Champions League má po dvou výhrách a remíze v Dortmundu k postupu ze skupiny nakročeno.

Oním zápasem, v němž by Ronaldo mohl zlomit střelecké prokletí, by mohlo být středeční osmifinále Královského poháru, v němž se Real představí na hřišti vedoucího celku třetí ligy Cultural Leonesa.

„Jedno, zda to bude tam nebo někdy příště. Nemám strach, že by Cristiano neměl na konci sezóny na kontě tolik branek, jako málokdo druhý," hájí trenér Realu svého svěřence, kterého v posledním ligovém střetnutí proti Bilbau vlastní fanoušci vypískali, neboť jim nebylo po chuti, jak sobecky střílí a zkouší každou šanci zakončit sám. Zvláště, když to nepřinášelo efekt a rozhodnout nakonec musel až sedm minut před koncem Morata.

„On už je na pískot zvyklý, takže ho nerozhodí. I já si přivykl," přispěchal Zidane se svou zkušeností s madridskými fanoušky.

Reklama