Hlavní obsah

Takhle se můžeme s titulem rovnou rozloučit, zuřil po příšerném výkonu Barcelony Piqué

Barcelona/Praha

„Katastrofa. Takhle se můžeme s obhajobou titulu rovnou rozloučit,“ láteřil obránce Barcelony Gerard Piqué poté, co jeho tým ani v sedmém zápase v řadě nezlomil prokletí stadiónu Anoeta a v utkání 13. kola španělské ligy se San Sebastianem jen remizoval. Před El Clásico, jež je na programu v sobotu, tak ztrácí na vedoucí Real Madrid už šest bodů. „V něm se představí jiná Barcelona,“ ujišťoval kouč Luis Enriqué, i když i on lamentoval a na své svěřence byl nazlobený až až.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté Realu Sociedad slaví gól proti Barceloně.

Článek

Měl k tomu důvod... Barcelona hrála skutečně katastrofálně a nemít ve svých řadách Messiho, ani remízu by neuhrála.

„Bez míče jsme byli úplně katastrofální, osobních soubojů jsme za první poločas vyhráli jen pět procent, na domácí bránu jsme během pětačtyřiceti minut nevystřelili ani jednou, což se nám v tomto tisíciletí ještě nestalo," rozpálil se kouč Barcelony.

Měl pravdu, protože domácí Sociedad měli k vítězství mnohem blíž. Dvakrát trefili brankovou konstrukci, střídající Juanmi přidal i druhý gól, který ovšem nebyl pro domnělý ofsajd uznaný.

„Věděli jsme, že Barcelona je nejlepším mužstvem na světě, pokud jí ponecháte míč. Proto jsme se snažili, aby ho měla co nejméně, což se nám dařilo. I tak jsme zklamaní, neboť tenhle zápas jsme mohli a měli jasně vyhrát. Vždyť jsme soupeři dovolili za celé utkání vystřelit jen dvakrát na naši bránu," posteskl si smolař v domácím dresu Vela, který trefil tyč a břevno.

Prohrávali jsme naprosto ve všem, zuřil Piqué

„Ve druhém poločase jsme se trochu zlepšili, ale i tak je zázrak, že jsme remizovali. Bod je jediným naším pozitivem z tohoto střetnutí, i když ani ten jsme si nezasloužili," nepopíral, že šlo o nejhorší utkání jeho mužstva v této sezóně.

Piqué šel při hodnocení zápasu před mikrofony televize Movistar plus ještě dál. „Vůbec jsme neexistovali, prohrávali jsme naprosto ve všem. V přístupu, stejně jako ve hře. Pokud bychom v podobných výkonech pokračovali, bude těžké obhájit titul a vyhrát ligu," nešetřil sebe ani spoluhráče.

Trenéra přesto dopálil. „Chápu, že z něho bezprostředně po zápase mluvily emoce, což je vždy nebezpečné. Zdá se mi totiž přehnané rezignovat na ligový titul už po třinácti kolech," mírnil Enrique slova Piquého.

Reklama

Související témata: