Hlavní obsah

O český talent se zajímá slavná Barcelona! Zahraje si s Messim a spol.?

Barcelona/Amsterdam

Devatenáctiletý fotbalový talent Václav Černý by jednou mohl oblékat dres slavné Barcelony. Tým složený kolem hvězd Messiho, Neymara a Suáreze se totiž podle španělských žurnalistů o ofenzivního hráče Ajaxu Amsterdam zajímá.

Foto: Profimedia.cz

Václav Černý se v dresu Ajaxu raduje z branky.

Článek

Není to tak dlouho, co prosákly informace o tom, že výkony jiného českého záložníka Vladimíra Daridy pozorně sleduje Real Madrid. A už je tu další zájem o českého fotbalistu od konkurenčního giganta španělské Primera División.

Jak informuje španělský deník Mundo Deportivo, zástupci katalánského týmu se byli osobně podívat na duel Evropské ligy mezi Ajaxem a Panathinaikosem, který nizozemský celek vyhrál 2:0.

Experty Barcelony zaujali čtyři fotbalisté, jedním z nich byl právě i Černý, jenž při své premiéře v evropských soutěžích odehrál rovnou celých devadesát minut. Kromě příbramského rodáka se Kataláncům líbily také výkony záložníků Donnyho Van de Beeka, Abdelhaka Nouriho a obránce Matthijse de Ligta.

Chci být nejlepší, řekl Černý

Žurnalista Gabriel Sans ve svém článku upozorňuje na skutečnost, že Ajax je proslulý svou vynikající prací s fotbalisty v mládežnických kategoriích.

Černý si teprve probíjí cestu do A kádru slavného nizozemského týmu, v budoucnu by ale jeho přestup na Camp Nou nemusel být science fiction. „Chci se stát nejlepším fotbalistou na světě, to má asi každý kluk. Není to šílené. To je má motivace, která mě každý den žene. Chtěl bych to dokázat," prohlásil Černý letos v květnu.

V dresu Barcelony by k takové metě měl blízko. Vždyť na Camp Nou v současnosti nastupuje hráč, kterému se podařilo získat Zlatý míč hned čtyřikrát...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články