Hlavní obsah

Real odmítl rekordní sumu. Fotbalová hvězda dál zůstává v Madridu

Praha/Madrid

Hravě by překonal dosavadní rekordní přestup ve fotbalové historii. Nicméně zaznělo razantní ne! Real Madrid odmítl nabídku za hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda ve výši 300 miliónů eur (více než 8,1 miliardy českých korun) od nejmenovaného čínského klubu. „Cristiano je nejlepší hráč na světě, je normální že ho chtějí i jiné týmy,“ pravil agent jednatřicetileté hvězdy Jorge Mendes.

Foto: Reuters / Kim Kyung-hoon, Reuters

Cristiano Ronaldo dál zůstává hráčem Realu Madrid.

Článek

„Mohu potvrdit, že se o Ronalda zajímal jeden nejmenovaný klub z Číny, který za něj nabízel 300 miliónů eur a sliboval mu plat 100 miliónů eur (přes 2,7 miliardy českých korun) ročně," pravil Mendes pro Sky Italia. „Čínský trh je nový. Kluby si mohou koupit spoustu hráčů, ale v případě Ronalda je to nemožné. Jemu nejde o peníze, Real je jeho život," pokračoval.

Čínská superliga už přilákala řadu hvězd v čele s Carlosem Tévezem či Oscarem, ale Ronaldo by vyčníval nad všemi. Jeho odchod z Bílého baletu by byl rekordní. Bezmála trojnásobně by překonal dosud nejdražší fotbalový přestup, který se odehrál letos v létě, kdy se za 110 miliónů eur (téměř za 3 miliardy korun) vrátil francouzský středopolař Paul Pogba z Juventusu do Manchesteru United. „Cristiano je nejlepším hráčem na světě, takže je normální, že je o něho zájem," konstatoval Mendes.

Nejlépe placení fotbalisté světa (podle odhadů tisku):
1.Carlos Tévez (Arg.)Šanghaj Šen-chua (Čína)38 mil. eur (1 mld. Kč)
2.Oscar (Braz.)Šanghaj SIPG (Čína)24 mil. eur (648 mil. Kč)
3.Cristiano Ronaldo (Portug.)Real Madrid (Šp.)23,6 mil. eur (637 mil. Kč.)
4.Hulk (Braz.)Šanghaj SIPG (Čína)21 mil. eur (567 mil. Kč)
5.Lionel Messi (Arg.)FC Barcelona (Šp.)20 mil. eur (540 mil. Kč)
Zdroj: ČTK

Čtyřnásobný držitel Zlatého míče a kapitán letošních mistrů Evropy navíc v listopadu prodloužil s madridským klubem smlouvu až do června 2021 a opakovaně se nechal slyšet, že kariéru hodlá ukončit právě v Realu.

Čína touží do 30 let ovládnout fotbal, dokonce se mluví o tom, že je to nařízení tamní vlády. Jejím argumentem jsou zatím peníze: v aktuálním pořadí pěti nejvyšších platů v nejpopulárnějším sportu světa její kluby zaujímají tři místa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.