Hlavní obsah

V hráčích Barcelony bouchly v Bilbau saze. Chceme hrát fotbal a ne ruletu, vyjel Piqué na sudího

Bilbao/Praha

Bouchly v nich saze. Hlavně Piqué zuřil a nemohl sudímu přijít na jméno, když jeho Barcelona prohrála v prvním osmifinále španělského Královského poháru 1:2 v Bilbau. „Chceme hrát fotbal a nikoli ruletu. Víme ale, jak to funguje,“ nenechal si pocit křivdy po závěrečném hvizdu pro sebe. To sudí Fernández Borbalán mu ležel v žaludku. A protežování největšího rivala, madridského Realu, ještě víc. I proto ona narážka, že ví, jak to funguje.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Zklamaná hvězda Barcelony Lionel Messi po pohárové porážce s Bilbaem.

Článek

V jednom měl Piqué docela určitě pravdu. Pokutový kop, který čtyřiadvacet hodin předtím v osmifinálové partii Realu se Sevillou pomohl Bílému baletu k hladké výhře 3:0, byl vzhledem k teatrálnímu pádu Modriče skutečně skandální.

Barcelona ho mohla na San Mamés kopat také. A dokonce dvakrát. „Penalty to byly naprosto jasné. Na Neymara, stejně jako po zákroku Iraizoze na mě," rozčiloval se obránce Barcelony.

Sudí Borbalán vyrobil v osmifinále spoustu chyb a dvě zmiňované penaltové situace mezi ně patřily. Jenže ukřivděni se cítili i domácí, jimž vyloučil nejprve čtvrthodiny před koncem Raúla Garcíu a šest minut po něm musel ze hřiště i Iturraspe, takže Bilbao dohrávalo jen v devíti.

Možná hlavně proto zloba a planoucí vášně, neboť Barcelona nedokázala početní převahy využít a zmohla se jen na tyč, kterou nastřelil autor jejího jediného gólu Messi.

„Hodně frustrace, jež byla důsledkem verdiktů rozhodčího, se na hřišti opravdu odehrálo. Hlavně v závěru první půle po žlutých kartách, kdy došlo k hádkám rozhněvaných hráčů se sudím," přiznával kouč Luis Enrique. „Ale nebudu za to rozhodčího kritizovat. Uvědomte si, jak náročnou práci má. Myslím, že jeho profese je tím nejtěžším zaměstnáním," nabádal všechny kolem ke klidu.

Nad věcí zůstal zřejmě i proto, že je přesvědčen, že manko z Bilbaa je schopen jeho tým ve středeční odvetě smazat a do dalšího kola Královského poháru postoupit.

„Přes porážku žijeme a máme naději na čtvrtfinále. V Bilbau to byl typický zápas, který tady pravidelně hrajeme. Domácí dobře bránili a využili dvou rychlých útoků, aby skórovali. Nám naopak scházela potřebná přesnost v přihrávkách, hráli jsme navíc příliš komplikovaně. Za výkon ve druhém poločase a šance, které jsme si připravili, jsme si ale zasloužili alespoň remízu," glosoval Enrique devadesát pohárových minut. „V domácí odvetě bude důležité udržet čisté konto."

„Výsledek nechává postupové šance otevřené a my do čtvrtfinále chceme. Zvláště poté, co jsme všichni viděli, co se dělo ve středečním zápase Realu," neodpustil si invektivu na adresu Bílého baletu Piqué.

Postoupí do čtvrtfinále Španělského poháru Bilbao, nebo Barcelona?
Bilbao
23 %
Barcelona
77 %
Celkem hlasovalo 1960 čtenářů.

Reklama