Hlavní obsah

Real Madrid - Granada 5:0Real v lize deklasoval Granadu a vyrovnal rekord Barcelony

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid ve španělské lize deklasovali doma předposlední Granadu 5:0. Lídr soutěže neprohrál ve 39. soutěžním utkání za sebou, čímž vyrovnal španělský rekord svého hlavního rivala Barcelony z minulé sezóny. Na katalánského obhájce titulu má Real v čele tabulky po 16 odehraných zápasech znovu šestibodový náskok.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid oslavuje svoji trefu proti Granadě.

Článek

Sevilla vyhrála v San Sebastianu 4:0 a poskočila na druhé místo o dva body před Barcelonu, která má k dobru nedělní utkání ve Villarrealu.

Real o své dvanácté ligové výhře v ročníku rozhodl už během úvodní půlhodiny, kdy se trefili dvakrát Isco a jednou Benzema s Ronaldem, který před zápasem divákům ukázal svůj čtvrtý Zlatý míč. Po změně stran ještě zvýraznil triumf domácího favorita Casemiro premiérovým zásahem v sezóně.

"Je mnohem snadnější, když se vám podaří takhle brzo skórovat. Když v prvním poločase vstřelíte tři čtyři góly, tak normálně v tom druhém hrajete hůře. Ale dnes to neplatilo, brali jsme zápas vážně až do konce a respektovali soupeře," řekl novinářům trenér Realu Zinédine Zidane, jehož svěřenci dovolili Granadě jedinou střelou na branku.

Atlético rozhodlo v druhé půli

"Bylo to velmi dobrý, komplexní výkon. Dali jsme pět gólů, ale mohlo jich být mnohem víc. Jsme opravdu spokojeni, jak jsme odstartovali nový rok," doplnil chorvatský záložník Luka Modrič.

Pátý triumf Sevilly za posledních šesti kol režíroval francouzský útočník Ben Yedder, který se v San Sebastianu blýskl hattrickem a ještě připravil gól střídajícímu spoluhráči Sarabiovi.

Druhý madridský tým Atlético zvítězil na hřišti Eibaru 2:0 a v neúplné tabulce poskočil na čtvrté místo. O branky se postarali až ve druhém poločase Saúl a Griezmann.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:
Real Madrid - Granada 5:0 (12. a 31. Isco, 20. Benzema, 27. Ronaldo, 58. Casemiro),
Eibar - Atlético Madrid 0:2 (54. Saúl, 74. Griezmann)
Las Palmas - Gijón 1:0 (55. El Zhar)
San Sebastian - FC Sevilla 0:4 (25., 29. a 83. Ben Yedder, 73. Sarabia)

Reklama

Související témata: