Hlavní obsah

Barcelona - Bilbao 3:1Barcelona zvládla odvetu a Bilbao v osmifinále poháru vyřadila

Fotbalisté Barcelony v domácí odvetě osmifinále Španělského poháru s Athleticem Bilbao napravili zaváhání z prvního duelu a po výhře 3:1 postoupili do čtvrtfinále. O vítězství obhájce trofeje, který úvodní utkání prohrál 1:2, rozhodli Lionel Messi, Neymar a Luis Suárez.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězda Barcelony Lionel Messi uniká Mikelovi San Josému z Bilbaa.

Článek

Katalánský celek vedl v 48. minutě po gólech Suáreze a Neymara z penalty 2:0, vzápětí ale zápas zdramatizoval hostující Saborit. Ke slovu se tak dostal Messi, který postup Barcelony zajistil gólem z přímého kopu v 78. minutě. Argentinská hvězda se ze standardní situace prosadila ve třetím utkání za sebou.

Messi z přímého kopu skóroval už v prvním utkání, v neděli pak v 90. minutě ligového zápasu s Villarrealem zařídil konečnou remízu 1:1. "Jako vždycky byl rozhodujícím hráčem," řekl trenér Barcelony Luis Enrique. "Doufám, že tady bude hrát ještě hodně dlouho. Nikdo totiž není lepší než on," dodal.

Do čtvrtfinále prošlo také Atlético Madrid, jenž sice doma prohrálo s Las Palmas 2:3, po výhře 2:0 z prvního duelu si to však mohlo dovolit. Po třinácti letech se mezi poslední osmičku dostalo i Deportivo Alavés, které i v oslabení udrželo remízu 1:1 s La Coruňou a po úvodní remíze 2:2 prošlo dál díky většímu počtu branek vstřelených na soupeřově hřišti.

Reklama

Související témata: