Hlavní obsah

Ha, ha, ha. Tohle nebyl gól? Neymar se vysmál rozhodčím po brutálním zářezu

Barcelona

Jasný gól a k tomu neodpískaná penalta. Brazilec Neymar nevěřil vlastním očím, co sudí provedli s Barcelonou v nedělním ligovém utkání na hřišti Betisu Sevilla. Zápas skončil nerozhodně 1:1, brazilská hvězda cítila křivdu a na sociálních sítích to dala najevo. Fotografii, kdy obránce Betisu vykopává míč evidentně za brankovou čárou, doplnil ironickým popiskem „Ha, ha, ha."

Foto: Jon Nazca, Reuters

Barcelonský Neymar gestikuluje během zápasu na hřišti Betisu, kde nebyl spokojený s výroky rozhodčích

Článek

A pak, že velkoklubům ve Španělsku rozhodčí pomáhají. Pokud s tímhle tvrzením vyrukujete v posledních týdnech v Barceloně, v nejlepším případě si jen zaklepou na hlavu, že to nemůžete myslet vážně. Není to tak dlouho, co si stěžoval na arbitry obránce Piqué a naznačoval, že přejí konkurenčnímu Realu Madrid.

Po ligové bitvě na hřišti Betisu má příběh pokračování. Za všechno může hlavně situace, kdy obránce Mandi srazil centr Vidala do vlastní branky. Míč podle snímků evidentně překročil brankovou čáru, jenže sudí to přehlédli, což pořádně vytočilo Brazilce Neymara. Ten si ulevil na sociálních sítích, kde se divil, jak je možné, že nebyl uznán gól. Vše doplnil ironickým „Ha, ha, ha." Brazilec si podle médií koleduje o dodatečný trest disciplinární komisí.

Situaci rovněž předcházel zákrok v pokutovém území, kdy se podle Neymara měla nařídit penalta. Ani v tomhle případě ale sudí nepískal.

Rozčarovaný byl po téhle situaci i útočník Luis Suárez. „Míč byl snad metr za brankovou čárou," máchal bezmocně rukama. Pak už ale přeladil do smířlivějšího módu. „Sudí také mohou dělat chyby. Ale obrázky potvrdily, že to gól byl," dodal.

Barcelonský trenér Enrique tvrdí, že sudí potřebují pomoc

Katalánský celek v utkání prohrával a nakonec se i přes ukradený gól dočkal aspoň vyrovnání, když se v poslední minutě po Messiho přihrávce za obranu prosadil právě Suárez. Úřadující mistr tak prodloužil sérii bez ligové porážky na 13 zápasů.

Možná i proto klidnil emoce trenér barcelonský kouč Luis Enrique. Ten omyl sudích omlouval s tím, že by španělskému fotbalu prospěla branková technologie, kterou využívají třeba v anglické Premier League. „Viděl jsem fotografii. Rozhodčí potřebují pomoc, ať už jde o momenty, které nám škodí, nebo nás zvýhodňují," uvedl Enrique.

Reklama

Související témata: