Hlavní obsah

Dlouho se ovládal, teď se ale Suárez neudržel. Červené jsem se musel smát, říká

Barcelona/Praha

Po odpykání trestu se skutečně polepšil. Po příchodu na Camp Nou se uruguayský kanibalový hříšník Luis Suárez ovládal, takže v dresu Barcelony nebyl ani jednou vyloučen. Až v úterní semifinálové odvetě španělského Královského poháru musel z placu. „Tomu vyloučení jsem se musel smát. Vždyť nešlo ani o faul, natož abych dostal červenou. Koke si ji vymodlil.“ ulevil si při nuceném odchodu ze hřiště v nervózním závěru střetnutí s madridským Atlétikem.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barcelonský kanonýr Luis Suárez slaví gól proti Atlétiku.

Článek

V poslední čtvrthodině semifinálové odvety pochodovaly v barcelonském fotbalovém chrámu nervy. Zákonitě... Katalánci vyhráli první duel v Madridu 2:1, v druhém střetnutí vedli Suárezovým gólem 1:0, jenže Atlético se nadechlo k mohutnému náporu. Francouzský legionář Gameiro sice nejprve neproměnil penaltu, ale v 83. minutě přece jen vyrovnal, takže jeho tým potřeboval vstřelit ještě jeden gól, aby si vynutil alespoň prodloužení.

Sprška žlutých a tři červené navrch

Proto nervozita. Proto pochodující nervy. Proto pět žlutých karet v závěrečné čtvrthodině a celkem tři červené, které sudí Jesus Gil rozdal.

Nejdříve vyloučil domácího Sergia Roberta, dvanáct minut po něm Carrasca, v nastaveném čase po vzdušném souboji s Kokem pak Suáreze, který už před tím viděl žlutou.

„Samozřejmě mně slovem nevysvětlil, za co mě vylučuje. Jako vždy," nejdříve se smál a pak se rozčiloval Suárez. „Proto jsem pobouřený."

I barcelonský trenér Luis Enrique si přisadil. „Rozhodčí měl pocit, že Roberto a Suárez si zaslouží dvě karty, takže je dostali," glosoval vyloučení dvou svých hráčů a přitom přiznával i svůj díl viny.

Než ho vystřídal, šel Suárez z placu

„Chtěl jsem Roberta vystřídat, protože už měl žlutou kartu, ale nereagoval jsem dost rychle. Takže přišel jeho třetí faul během zápasu a druhá karta."

Představa, že se bude muset bez Suáreze obejít ve finále Královského poháru proti postupujícímu z dvojice Alaves - Vigo, ho zase až tak neděsí, i když sudí do zápisu uvedl, že domácí útočník bezohledně udeřil soupeře rukou do hlavy

„Odvolali jsme se. Když jsem se na situaci znovu podíval, jsem přesvědčen, že máme velkou šanci a uspějeme," věří, že 27. května Suárez ve finále nastoupí. Barcelona pochopitelně po vítězství moc a moc touží, protože by Královský pohár vyhrála potřetí v řadě, což se od roku 1953 nikomu nepodařilo.

Rozladění samozřejmě neskrýval ani kouč Atlétika Diego Simeone, který rovněž opouštěl Camp Nou s pocitem křivdy.

„Museli jsme být z poháru odstraněni, ale můžeme mít hlavy nahoře," narážel především na gól Griezmanna, který sudí neuznal pro ofsajd, i když šlo o regulérní branku. Pochopitelně že tenhle verdikt vývoj i osud odvety hodně ovlivnil.

Reklama

Související témata: