Hlavní obsah

Messi? Hotový lajdák v koncích s nápady, prohlásil legendární obránce

Paříž/Praha

Co se s ním stalo? To že byl pětinásobný držitel Zlatého míče? Opravdu byl do dresu s číslem deset oblečen Lionel Messi? Vždyť ten člověk se v úterní noci po trávníku pařížského Parku princů jen lajdácky ploužil a ničím nepřipomínal argentinskou hvězdu, která by se přece měla snažit odvrátit potupu Barcelony v prvním osmifinále Ligy mistrů. „Vypadal sklesle. Úplně v koncích s nápady,“ všiml se ve studiu BT Sport bývalý obránce Manchesteru United Rio Ferdinand.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Barcelonský Lionel Messi při prvním osmifinále LM s Paris SG.

Článek

Pro Messiho představovala čtyřgólová prohra s Paris SG obrovskou potupu. Ránu do jeho sebevědomí také. Vždyť ani on se na trávníku francouzského mistra nedokázal vzepřít a udělat něco proto, aby Barcelona byla pošlapána a ponížena, jako už dlouho ne.

„Vůbec nereagoval. Neprojevil žádné úsilí," nechápala liverpoolská ikona Steven Gerrard, co se dělo s Messim, který v letošní sezóně nastřílel v dresu Barcelony ve všech soutěžích už 32 gólů.

„Reagoval špatně, celý večer si počínal lajdácky," přidával se Rio Ferdinand. „Ale je to také jenom člověk," omlouval Messiho po pařížské demolici, na kterou argentinská hvězda dlouho nezapomene.

Však také Messi hned po čtyřgólovém výprasku reagoval. Původně měl totiž odletět přímo z Paříže do Káhiry, kde se měl zúčastnit zahájení zdravotní kampaně v boji proti hepatitidě druhu C, ale po utkání změnil plány a účast odřekl.

„V tuto chvíli jsou všechny osobní závazky stranou. Vracím se s mužstvem do Barcelony," oznámil vedení výpravy, které kvitovalo jeho sebereflexi.

Sportovní ředitel Paris Saint Germain Patrick Kluivert však navzdory Messiho výkonu a lekci, kterou s Barcelonou dostal, potvrdil, že jeho klub po Lionelovi dál touží.

„Každé mužstvo by chtělo takového hráče, jako je Messi. Proto za nás opakuji: Nikdy neříkej nikdy," pravil Kluivert po osmifinálové partii.

Zatímco Messiho spoluhráči Neymar a Suárez už v Barceloně angažmá prodloužili, on sám nemá ještě novou smlouvu prodlouženou. Dohodě už jsou obě strany blízko, ale momentálně pořád platí, že stávající smlouvy vyprší Messimu v roce 2018.

Reklama

Související témata: