Hlavní obsah

Nepískejte na něj. Než přišel, byli jsme úplně dole, brání trenéra barcelonská ikona

Barcelona/Praha

Schytává to ze všech stran. Uprostřed minulého týdne čtyřgólový debakl v prvním osmifinále Ligy mistrů v Paříži, v neděli utrápené ligové vítězství nad Leganés tonoucím u dna tabulky. Svou nespokojenost dávali ostatně fanoušci na Camp Nou trenérovi Enriquemu najevo. Dokonce tak nenávistně, že se hráči museli postavit na obranu svého kouče. „Když sem na stadión chodíte, chceme vaši podporu a ne pískot. My za trenérem stojíme,“ pustil se do boje s příznivci respektovaná osobnost týmu Gerard Piqué.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gerald Piqué se trenéra před fanoušky zastal.

Článek

V Lize mistrů jsou po výprasku v Paříži na pokraji vyřazení, ve španělské La Lize sice figurují na druhém místě s jednobodovou ztrátou na vedoucí Real, jenže Bílý balet má dva zápasy k dobru... To je na fanoušky Barcelony namlsané úspěchy příliš. Však také Luis Enrique jejich nevoli v neděli schytal se vším všudy.

„Uvědomte se, kde jsme byli před tím, než trenér přišel. V absolutních srač ....," nerozpakoval se Piqué volit i sprostá slova. „Byli jsme v nedávné minulosti v mnohem horších situacích," připomínal, že jakmile Camp Nou opustil Guardiola, nastalo paběrkování. Když vládl Tito Villanova, vyhrála Barcelona pouze ligu, když seděl na lavičce Gerardo Martino, nezískala dokonce žádnou trofej.

„Nezapomínejte, že pískáte na trenéra, který nás dovedl zpátky na vrchol. Vždyť pod ním jsme získali treble - vyhráli jsme Ligu mistrů, titul i Královský pohár. A je to pořád stejný kouč - Luis Enrique. My hráči stojíme za ním. Všichni do jednoho," dal Piqué fanouškům na srozuměnou, co si o nich myslí.

„Naše další účast v Lize mistrů je sice ohrožena, ale jestliže to někoho bolí, pak nás a trenéra především. Přísahám ale, že uděláme vše proto, abychom současný stav otočili. Vždyť ve všech třech soutěžích jsme pořád naživu," sliboval Piqué před zápasy pravdy, které na Barcelonu začátkem března čekají.

V neděli hraje veledůležité ligové střetnutí na hřišti Atlétika, 8.března pak osmifinálovou odvetu Champions League s Paris Saint Germain, v níž se bude pokoušet smazat čtyřbrankové manko z prvního zápasu.

Reklama

Související témata: