Hlavní obsah

Mboula není moula! Barcelonský talent předvedl sólo snů, kam se hrabe Messi

Aktualizováno

Hraje za Barcelonu, a z jeho technických kousků se točí fanouškům úžasem hlava. Jeho příjemní navíc začíná písmenem M. Messi, vyhrkne skoro každý. Jenže tady není řeč o argentinském kouzelníkovi. Tady je v hlavní roli sedmnáctiletý útočník Jordi Mboula, který pečetil výhru Barcelony nad Dortmundem v juniorské Lize mistrů parádním sólem.

Jordi Mboula v akci. V Barceloně mají možná novou hvězdu

 
Článek

Jasně, Lionel Messi a technické kousky i parádní góly, to je barcelonská klasika. Pokud se ale na Camp Nou momentálně strachují, zda Argentinec podškrábne novou smlouvu, možná by se vedení klubu nemusela třást kolena. V juniorce Katalánců totiž válí technik, o jehož umění se bude dortmundským soupeřům nejspíš hodně dlouho zdát.

Stačí se podívat na video s jeho sólem z utkání mládežnické Ligy mistrů. Na elegantní kličku naváže mladík se sedmičkou na zádech únikem po křídle. Následně se bez problémů prosmýkne mezi dvojicí soků, skluz dalšího obránce přichází pozdě. Mboula po zemi střílí na zadní tyč a míč se za chvilinku zavlní v síti. Potlesk na otevřené scéně je zasloužený. Ten Mboula není žádný moula a s balónem umí parádní věci. Barcelona vyhrála zápas 4:1.

Reklama

Související témata: