Hlavní obsah

Barcelona - Sporting Gijón 6:1Messi a spol. si zastříleli! Barcelona vede tabulku, oslabený Real spasil od prohry Ronaldo

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony ve 25. kole španělské ligy doma deklasovali Gijón 6:1 a poskočili do čela tabulky o bod před Real Madrid, který má však zápas na půdě Celty Vigo k dobru. Bílý balet na San Bernabéu nečekaně jen remizoval s dvanáctým týmem soutěže Las Palmas 3:3. Favorizovaný madridský celek dohrával prakticky celý druhý poločas v deseti poté, co červenou kartu viděl Gareth Bale, prohrával 1:3, ale Ronaldo dvěma góly v samém závěru rozhodl o dělbě bodů.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězda Barcelony Neymar v akci.

Článek
Fotogalerie

Barcelona se ujala vedení už v deváté minutě. Lionel Messi si naběhl na Mascheranův nákop za obranu a hlavou přehodil vyběhnutého gólmana. Argentinský nejlepší střelec soutěže si připsal 21. trefu v sezóně. Za další dvě minuty tečoval střelu Luise Suáreze do vlastní branky Juan Rodríguez. Gijón duel na Camp Nou zdramatizoval gólovou dorážkou Carlose Castra, ale ve 27. minutě Uruguayec Suárez domácím vrátil dvoubrankový náskok tvrdým volejem.

I ve druhém poločase hosté třikrát inkasovali. Krátce po pauze střídající Paco Alcácer zužitkoval Messiho přihrávku, v 66. minutě se Neymar blýskl povedeným přímým kopem a těsně před koncem uzavřel skóre tvrdou ranou Ivan Rakitič.

Barcelona v La Lize zvítězila popáté za sebou a sérii bez porážky protáhla na 18 utkání. Trenér Luis Enrique po utkání oznámil, že v létě neprodlouží smlouvu a na lavičce obhájce titulu skončí.

Bale způsobil komplikace

Real otevřel skóre v osmé minutě díky Iscovi, který využil přesného Kovačičova pasu za obranu. Hosté však za dvě minuty vyrovnali, když rychlou akci zakončil Tana. Ve 47. minutě domácím výrazně zkomplikoval situaci Gareth Bale, jenž během několika vteřin dostal dvě žluté karty. Velšský útočník nejprve zezadu fauloval Jonathana Vieru a do protihráče ještě při vzájemné potyčce strčil.

Las Palmas začalo dominovat a přesilovku brzy využilo. V 56. minutě Sergio Ramos zahrál v pokutovém území rukou a Viera z penalty šťastně propálil Keylora Navase. Brankář Realu už za tři minuty inkasoval potřetí, když si s ním po úniku pohrál Kevin-Prince Boateng a zakončil do prázdné branky.

Madridský tým se mohl brzy vrátit do hry, ale gól Álvara Moraty ještě nebyl uznán kvůli spornému ofsajdu. Favorit přes oslabení dostal Las Palmas pod tlak. Aspoň bod zachránil Realu Portugalec Ronaldo, který během čtyř závěrečných minut nejprve snížil z penalty a pak vyrovnal hlavou.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:
FC Barcelona - Gijón 6:1 (9. Messi, 11. vlastní J. Rodríguez, 27. L. Suárez, 50. Alcácer, 66. Neymar, 87. Rakitič - 21. Castro)
Pamplona - Villarreal 1:4 (64. Torres z pen. - 74. a 78. Borré, 2. R. Soriano, 27. Soldado z pen.)
Granada - Alavés 2:1 (38. Wakaso, 53. Cuenca - 57. Camarasa)
Real Madrid - Las Palmas 3:3 (86. z pen. a 90. Ronaldo, 8. Isco - 10. Tana, 56. Viera z pen. 59. Boateng)
Vigo - Espaňol Barcelona 2:2 (21. Aspas, 30. Wass - 28. Moreno, 32. Piatti).

Reklama

Související témata: