Hlavní obsah

Atlético - Valencie 3:0Griezmann měl ve španělské lize zase nabito, dal dva góly. Pozornost poutal Torres

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid po dvou zápasech bez vítězství ve španělské lize porazili v dnešním 26. kole doma 3:0 s Valencií. Dvěma góly se na vítězství čtvrtého celku tabulky podílel francouzský útočník Antoine Griezmann. Velký zájem fanoušků pouzal i Fernando Torres, který před pár dny skončil po ošklivé srážce v nemocnici. Teď už ale přišel fandit svým spoluhráčům.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Kanonýr Atlétika Madrid Antoine Griezmann slaví gól v utkání s Valencií. Celkově se trefil dvakrát a madridský tým vyhrál 3:0.

Článek

Nejlepší střelec Atlética otevřel skóre zápasu už v desáté minutě a na 2:0 pro domácí krátce po poločase zvýšil Gameiro. Griezmann dal konečnou podobu výsledku sedm minut před koncem a připsal si dvanáctý zásah v sezoně. Gameiro dal zatím deset branek.

Atlético zabralo po prohře 1:2 s Barcelonou a remíze 1:1 s La Coruňou a díky vítězství drží čtvrtou příčku, která zaručuje účast v předkole Ligy mistrů. Před pátým San Sebastianem má náskok jednoho bodu, zatímco na třetí Sevillu ztrácí bodů šest. Za druhým Real Madrid zaostává o deset a za první Barcelonou o jedenáct bodů.

Prvního vítězství po osmi zápasech se dočkala La Coruňa, která zvládla důležitý záchranářský souboj s Gijónem a vyhrála 1:0. Od sestupového pásma dělí Deportivo čtyři body.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo
Gijón - La Coruňa 0:1 (45.+1 Mosquera)
Atlético Madrid - Valencie 3:0 (10. a 83. Griezmann, 48. Gameiro)
Las Palmas - Pamplona 5:2 (7. a 87. Rodríguez, 55. Livaja, 70. vlastní García, 76. Mesa - 31. a 37. Kodro)
Bilbao - Málaga 1:0 (72. García z pen.)

Reklama

Související témata: