Hlavní obsah

Barcelonská hvězda bude mít svoje zlaté pivo. Messiho desítka to ovšem nebude

Barcelona/Praha

Ulice, stadióny nebo jejich tribuny nosí jména světových osobností a sportovních hvězd. Teď je tu ale novinka, kterou si fanoušci náležitě vychutnají, po známém bombarďákovi totiž pojmenovali v Barceloně pivo. Nebude to ani Messiho desítka, Neymarova jednáctka, či třeba Suárezova dvanáctka. Zlatavý mok ponese jméno legendy – Nizozemce Ronalda Koemana.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nizozemská hvězda Ronald Koeman bude mít vlastní pivo

Článek

Jméno Ronalda Koemana zvoní v uších spíš čtyřicátníkům, kteří si jej pamatují z éry hvězd Van Bastena, Gullita či Rijkaarda. Tenhle chlapík z týmu Oranje měl v noze dynamit a jestli bude mít pivo s jeho jménem podobný říz, pak se mají žízniví fandové na co těšit.

Nápad nazvat pivo podle fotbalové legendy dostali v barcelonském pivovaru La Lenta a speciální edici pěnivého moku vyrobí na oslavu pětadvacátého výročí vítězství Barcelony v Lize mistrů. Tehdy ve finále mezi Barcelonou a Sampdorií Janov vstřelil be Wembley Koeman jediný gól zápasu. Na jeho počest se teď v Katalánsku pít „Zlatý Koeman", ovocné pivo, které barvou bude připomínat tehdejší kštici známého fotbalisty, jenž je momentálně koučem anglického Evertonu.

„Název piva vznikl vlastně slovní hříčkou. Koemanův gól zněl vlastně takhle gol den Koeman. Stačilo si s tím pohrát a vše spojit," směje se Pol Doncel, jeden z mužů zodpovědných za zmíněný produkt. „Tehdy mi bylo dvanáct, ale táta byl na stadiónu, teď to chceme lidem připomenout," dodal. Novinka ozdobí například barcelonský pivní festival.

V památné sezóně Barcelona hrála v Lize mistrů i proti Spartě. Doma vyhrála 3:2, ale na Letné padla po trefě Horsta Siegla 0:1. Na počest útočníka se ale na Spartě žádné pivo s jeho jménem nevařilo a ani vařit nebude. To v souvislosti s Koemanem se v Barceloně nyní mluví také jako o možném trenérském nástupci Luise Enriqueho, jenž po sezóně na Camp Nou končí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články