Hlavní obsah

Gólman Oblak je hrdinou, hvězdou trenér Simeone. Počtvrté v řadě je Atlético ve čtvrtfinále

Madrid/Praha

Může se někdo divit, že trenéra madridského Atlétika Simeoneho lanaří nejvěhlasnější evropské kluby? Že by ho rádi měli v Itálii, stejně jako třeba na Ostrovech? Určitě borec, tenhle Argentinec, který počtvrté během čtyř let dovedl svůj tým do čtvrtfinále Ligy mistrů. Určitě i proto sám o dva roky zkrátil původní smlouvu, kterou měl v Madridu podepsanou, protože příští rok přijde čas, kdy si bude sám vybírat příští štaci. Teď po čtvrtém postupu v řadě určitě...

Foto: Juan Medina, Reuters

Karim Bellarabi z Leverkusenu prchá Lucasi Hernandézovi z Atlética Madrid.

Článek

„Udělali jsme pouze jeden krok. Sice důležitý, ale jen jeden," odmítl se Diego Simeone po postupu přes Leverkusen vybavovat o tom, jakého soupeře by si při pátečním losování čtvrtfinále v Nyonu přál v další fázi Ligy mistrů.

Nechtěli bláznivě útočit

„Na to nemám sebemenší vliv, proto teď přemýšlím o nedělním ligovém zápase se Sevillou," netajil, že konfrontace se soupeřem, který je v tabulce o pět bodů před jeho Atlétikem, je pro něho mnohem důležitější než úvahy, na jakého protivníka narazí v Lize mistrů.

„Pokud se chcete dostat do finále, musíte porazit každého soupeře, s nímž se potkáte," ví Simeone samozřejmě, o čem mluví, protože o evropský klubový titul hrál už dvakrát. Pokaždé neúspěšně.

Teď za ním kráčí zase, k čemuž mu v domácí odvetě s Leverkusenem postačila bezbranková remíza.

„Neměli jsme v plánu bláznivě útočit," přiznával Simeone, že po výhře 4:2 v Německu v prvním zápase podřídil všechno postupu. Proto byla defenzíva Atlétika ještě neprostupnější než jindy, proto bylo úsilí neinkasovat povýšeno nad vše.

„A to oni umí znamenitě. Nejenže skvělý Oblak předvede během pár vteřin dva skvostné zákroky, ale má kolem sebe dalších čtyři pět spoluhráčů, kteří se vrhají po míči, abychom nemohli skórovat," připomínal trenér Leverkusenu Tayfun Korkut situaci z 68. minuty, kdy slovinský gólman zlikvidoval vyložené šance Brandta, Vollanda i následné dorážky.

„Někdy dostanete gól hned z první střely, jindy se vám povedou tři takovéto zákroky," reagoval Oblak na chválu, kterou po zápase sklízel.

I Casillas složil Oblakovi poklonu

„Je nejlepším brankářem na světě," prohlásil kupříkladu snajpr Atlétika Antoine Griezmann. „Hrdina. Jeho tři zákroky zachránily Atlético," napsal na sociální síti brankář Porta Iker Casillas, rekordman v počtu startů v evropských pohárových soutěžích.

„Vypadá to, že je teď v nejlepší formě," kvitoval domácí trenér Simeone. „Musím mu gratulovat, protože byl skvělý," připojoval se kouč Leverkusenu Korkut.

I svému týmu ovšem gratuloval navzdory tomu, že stejně jako před dvěma lety s Atlétikem vypadl.

„Ale ukázali jsme, že svou kvalitu máme. Není mnoho mužstev, která by si dokázala tady v Madridu vytvořit šest či sedm vyložených šancí jako my. Jednou věcí je, že jsme je neproměnili, druhou - v porovnání s prvním osmifinále určitě pozitivní - nesporný krok vpřed, který jsme udělali," bral vyřazení s nadhledem.

Reklama

Související témata: