Hlavní obsah

Obránce pomohl Barceloně vydělat miliardy, jak se mu to povedlo?

Barcelona
Aktualizováno

A je to venku. V příští sezóně bude hrát Barcelona v nových dresech, kde bude prezentovat nového partnera - japonskou firmu Rakuten. Špičkový klub španělské LaLigy podepsal s novým sponzorem smlouvu na čtyři roky, která mu vynese 200 miliónů liber, tedy více než šest miliard korun. A to je suma, na kterou slyší i klub z Camp Nou. A co víc, podíl na úspěšném obchodu má obránce Gerard Piqué.

Foto: Juan Medina, Reuters

Máme vyděláno. Barcelonská hvězda se raduje po jednom z gólů, ale jeho gesto může symbolizovat i pocity vedení klubu, když uzavřelo smlouvu s novým sponzorem. Ten pošle do kasy katalánského týmu miliardy.

Článek

Řada klubů na dresech jméno žádné firmy nemá, i Barcelona dlouho odolávala kouzelným nabídkám a odmítala šeky, kde se to nulami jen hemžilo. Nakonec to u Katalánců vyhrál Unicef, ale pouze na čas. V poslední době hrál Messi a spol. v dresech, který propagoval jednu z leteckých společností. Ta už ale na dresu „Barcy" po sezóně dolétá.

Nový partner klubu je z Japonska, jde o firmu Rakuten. Ročně ji partnerství bude stát padesát miliónů liber. K tomu prý smlouva pamatuje na speciální bonusy za mistrovský titul, či triumf v Champions League. Vedení katalánského gigantu si spokojeně mne ruce, najdou se ale kluby, které jsou na tom lépe. Třeba takový Manchester United. Ten díky spolupráci s jednou automobilkou vydělá ještě o deset miliónů liber ročně víc.

„Tahle smlouva ohledně sponzoringu nás řadí mezi špičku a posouvá zase dál. Tento krok byl vždy přáním a cílem současného vedení," pochvaloval si podpis dohody šéf klubu Josep Maria Bartomeu.

Na začátku jednání s novým partnerem klubu byla slavnostní večeře, kterou organizoval v San Francisku obránce Gerard Piqué. Ten je blízkým přítelem generálního ředitele japonské firmy, kterou od příští sezóny bude Barcelona propagovat.

Reklama

Související témata: