Hlavní obsah

Zastínil Messiho. Kdo dal hvězdě Barcelony na frak ve střeleckém souboji?

Barcelona

Kam se hrabe Lionel Messi. Hlavní hvězdou a tahounem Barcelony je úplně někdo jiný. Obletovanou desítku, která zvažuje prodloužení smlouvy s klubem z Camp Nou, zastínil jiný střelec. K tomu, aby nasázel v dresu Katalánců sto gólů, mu stačilo o jedenáct utkání méně než argentinskému kouzelníkovi.

Foto: Pepe Marin, Reuters

Brazilec Neymar slaví svůj gól, který vstřelil ve španělské lize do sítě Granady. Byl už jeho stým v barcelonském dresu.

Článek

Nabízejí za něj miliardy a teď je tu další vysvětlení proč. Brazilec Neymar je mladší než jeho jihoamerický konkurent Messi. A taky mu to více a rychleji pálí. Minimálně na zeleném pažitu. Gól, který vstřelil v ligovém duelu proti Granadě, byl jeho stým v klubu. Na kulatou metu dosáhl o jedenáct zápasů dříve než Messi a fanoušci šíleli. Barcelona vyhrála 4:1 a Brazilec si užíval ovací, patří totiž mezi největší miláčky publika.

Neymarovi stačilo k pokoření stogólové mety 177 utkání. Nejvíc - 64 gólů - vstřelil pochopitelně v nejvyšší španělské soutěži, jednadvacet jich přidal v Lize mistrů, čtrnáct v tamním poháru a jeden ve španělském Superpoháru. To byla také jeho první trefa za Barcelonu - v roce 2013 překonal gólmana Atlétika Madrid. Teď si připsal stý gól, ale oslavu zvolil klasickou. Jeho prsty mířily k nebi a postupně přijímal gratulace od spoluhráčů.

„Jsem rád, že jsem dal stý gól. Věnuji ho svým spoluhráčům, kteří mi vždycky na hřišti pomůžou," smál se Brazilec a zdůraznil, že daleko důležitější než góly, je pro něj úspěch týmu. „Těžko můžu vybrat, která z těch mých branek byla nejlepší, všechny byly důležité. Nejvíc mám ale v srdci můj první gól za Barcelonu, který padl v Superpoháru," dodal.

Před pár dny média na Ostrovech informovala, že měl Neymar nakročeno na Ostrovy, kdy se měl s vedením Barcy dohodnout majitel Chelsea Roman Abramovič. O hvězdu ale údajně neměl zájem trenér Blues Antonio Conte, a tak z obchodu sešlo. Vzápětí se roznesla informace, že by měl zájem Manchester United, jehož astronomická nabídka blížící se sumě 5,5 miliardy by zamotala hlavu komukoliv. Zatím ale není známo, že by se měl Brazilec v létě stěhovat.

Reklama

Související témata: