Hlavní obsah

Miliarda ročně utnula handrkování! Klenot Messi zůstane v Barceloně dalších pět let

Barcelona/Praha

Nekonečná story o setrvání či přestupu fenomenálního fotbalového útočníka Lionela Messiho z Barcelony podle dostupných informací dospěla k finiši. Argentinský rodák bude dalších pět let pokračovat v dresu katalánského klubu, který mu za věrnost vysází ročně přes miliardu korun!

Foto: Albert Gea, Reuters

Spojí Lionel Messi i své další účinkování na fotbalové scéně s Barcelonou? Nyní je, zdá se, jasno.

Článek

Messimu, jenž je v klubu od třinácti let a jeho první smlouva byla uzavřena na papírovém ubrousku, vyprší kontrakt s Barcelonou až na konci příštího ročníku. Nicméně vedení klubu nechtělo dopustit, aby o devětadvacetiletého miláčka fanoušků přišlo.

Vždyť Messi osmou sezónu v řadě pokořil ve španělské lize hranici pětadvaceti vstřelených branek, je klíčovým mužem při získávání velkých trofejí a nejlepším střelcem klubové historie. I proto rokování o novém kontraktu začala ještě před vánočními svátky.

Ovšem v únoru nastala patové situace. „Poslední série jednání byla frustrující. Nedosáhli jsme žádného pokroku," prohlásil tehdy Jorge Messi, jenž syna při jednáních zastupuje, a rozezlený odletěl do rodné vlasti.

A když do médií pronikly zvěsti, že ohlášený konec barcelonského trenéra Luise Enriqueho souvisí se stavem budoucího kontraktu Messiho, velké kluby z dalších předních lig okamžitě vycítily příležitost. Pařížský Saint Germain, londýnská Chelsea a též oba movité kluby z Manchesteru začaly ihned sondovat situaci. Ostatně, není mnoho dalších týmů, které by dokázaly splnit ekonomické nároky argentinského útočníka.

As: Zbývá už jen doladit jemné detaily

„Finance nejsou jedinou překážkou," naznačil tehdy Messiho otec, že syn nehodlá slevovat ani ze své vítězné mentality a závěr kariéry trávit ve stínu Realu Madrid či jiného španělského velkoklubu. „Nesnáším porážky. Barcelona je pro mě synonymem vítězství a získávání trofejí," naznačil Lionel Messi, že se nehodlá obejít bez opojných pocitů velkých triumfů.

Nedávno však unikly ze zákulisí katalánského klubu zvěsti, že si funkcionáři výrazně oddechli. „Lionel souhlasil s nabídkou nového kontraktu a v květnu jej podepíše. Již zbývá doladit jen jemné detaily, které obstará Messiho otec Jorge," uvedl španělský deník As.

Podle dostupných zpráv prodlouží stávající smlouvu do června 2022. A každý rok mu katalánský klub vyplatí 35 milionů liber, v přepočtu tedy přibližně 1 113 000 000 korun! A tak dojdou naplnění Messiho slova: „Vždy jsem říkal, že mi Barcelona dala všechno a budu její dres oblékat, jak dlouho o mě bude stát."

Reklama

Související témata: