Hlavní obsah

Ramos všechno spískal. A Zidane také, i když po prohře v El Clásiku hráče kritizoval: Měli být chytřejší

Marně se teď hájí, že Messiho vůbec netrefil a červená byla moc přísná. Prohra v El Clásiku padá na Ramosovu hlavu. Na trenérovu ovšem také, protože kdyby Zidane po vyrovnávací trefě Rodriguéze svůj Bílý balet alespoň trochu krotil a přiměl ho k hájení remízy, mohl mít Real bod a měl by nad Barcelonou dál navrch. „V deseti jsme měli být v závěru opravdu chytřejší, ale mysleli jsme, že můžeme dát ještě třetí gól a urvat výhru,“ posteskl si Zizou po úderu, který jeho týmu zasadil v nastaveném čase Messi.

Foto: Stringer, Reuters

Lionel Messi z Barcelony se raduje op gólu proti Realu.

Článek

Ramos všechno spískal, o tom není sporu. Real prohrával a on si přesto neodpustil zákrok na Messiho. Zbytečný a uprostřed hřiště k tomu.

„Jasná červená. Ať se na to podívá znovu, až přijde domů," měl okamžitě jasno hostující Piqué, čímž Ramose vytočil ještě víc. Proto frustrace, naštvání, ironické tleskání, které sudí Hernández vztáhl na sebe.

„Netleskal jsem rozhodčímu, ale Piquému, který na mě mluvil," namítal kapitán Bílého baletu. „A ani Messimu jsem neměl v úmyslu ublížit. Šel jsem do souboje pozdě a ke kontaktu vůbec nedošlo. Podle mého to bylo maximálně na žlutou," čertil se, že červená byla příliš krutá.

Sudí se však nerozpakoval ani chvíli. Ramos musel ze hřiště, což byla prvotní příčina kalvárie, do níž domácí Real sám sebe uvrhl. A to  přesto, že i v oslabení ovšem vyrovnal. Jenže namísto bránění remízy chtěl ještě víc. Dát i třetí gól, vyhrát. Udělat rozhodující krok k titulu.

„Měli jsme víc přemýšlet a hrát chytřeji," uznal zklamaný Zidane po prvním El Clásiku, které doma na Santiago Bernabéu koučoval a nakonec prohrál.

Spískala to banální standardní situace, kterou jeho hráči nezvládli. „Postavení hráčů při autovém vhazování za to mohlo. Presovat soupeře v oslabení, a ještě být špatně rozestavení, to je příliš nebezpečné," kritizoval kouč Realu své svěřence za počínání v inkriminované situaci v druhé minutě nastavení, z níž Messi profitoval a pětistým gólem v dresu Barcelony El Clásico rozhodl.

„Byl rozdílovým hráčem nejen proto, že vstřelil dva góly. Zápas ovšem nebyl pouze o něm, ale i o celé Barceloně a o nás také. Neměli jsme totiž hru pod kontrolou ve fázích, kdy jsme mohli udeřit, neproměnili jsme obrovské šance, jež jsme měli. Nestalo se nám to poprvé, jako obvykle jsme na to doplatili," vypočítával Zidane dvanáct zákroků, jimiž se barcelonský brankář ter Stegen vytasil.

Jeho Real si prohrou v El Clásiku cestu za titulem zkomplikoval. Zatím jen zkomplikoval, protože v tabulce se sice propadl na druhou příčku za Barcelonu, ale pořád má zápas k dobru.

„Zklamaný jsem z výsledku, stejně jako z toho, že jsme i v deseti vyrovnali a pak následovalo to, co přišlo v nastavení. Teď ale musíme myslet na středeční zápas v La Coruně. A na pět dalších utkání, které do konce ligy ještě zbývají. Všechno máme naštěstí pořád ve vlastních rukou," připomínal Zidane duel s Vigem, který může v dostizích Barcelony s Realem nakonec sehrát rozhodující roli.

Problém je ovšem v tom, že se Bílý balet bude muset  v polovině zbývajících duelů zřejmě obejít bez klíčového muže defenzivy Ramose, kterého trest nemine. Za faul, vyloučení, teatrální potlesk, který si při ochodu ze hřiště neodpustil.

„Tady prostě nejsou zvyklí, aby k nim rozhodčí nebyli tolerantní. A když tomu tak není, reagují, jak reagují," neodpustil si jedovatou glosu na adresu Ramose a celého Bílého baletu Piqué.

Reklama